Archieven

Dit bericht is 1038 keer gelezen

HAASTRECHT – De fractie van de ChristenUnie Krimpenerwaard heeft zaterdag de ‘KrimpenerWAARDERING’ uitgereikt aan Simone Abel uit Haastrecht. Dit voor haar inzet voor de afvalproblematiek in de gemeente. Ze is een van de drijvende krachten achter de werkgroep ‘Krimpenerwaard Schoon’.

De ring – een symbool van waardering van de ChristenUnie Krimpenerwaard voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de samenleving en voor de Krimpenerwaard in het bijzonder – is gemaakt van de Tagua (noot van een palmboom), wat ook wel bekend staat als het plantaardig ivoor.

Abel nam al meer dan tien jaar geleden het initiatief om met een groep vrijwilligers iets te doen aan het zwerfafval op straat. “Het is gestart toen de gemeente Vlist begon met ‘Vlist in Actie'”, vertelt ze. “Wij ergerden ons aan het zwerfvuil. Dus sindsdien trekken we eens in de vier weken met een groep mensen Haastrecht in. We trekken onze hesjes en handschoenen aan en gaan met prikstok, afvalkar en vuilniszak op zoek naar zwerfafval.”

“Wij, als ChristenUnie, waarderen deze inzet enorm”, zo zei Anthony Tom, die de KrimpenerWAARDERING aan Abeloverhandigde. “Juist vandaag, 6 maart, een dag die voor ons in het teken staat van duurzaamheid, maar ook omdat het de week van de afvalhelden is. En een afvalheld dat ben jij zeker. Daarom heb je deze KrimpenerWAARDERING verdiend.”

Dit bericht is 1038 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief