Archieven

Dit bericht is 1333 keer gelezen

LAGEWEG – In het kader van Wereld Toerismedag (maandag 27 setember) heeft raadslid Cor Slob namens ChristenUnie Krimpenerwaard de KrimpenerwaardeRING overhandigd aan Teus Hoogerwaard, bestuurslid van de Stichting Promotie Krimpenerwaard. Dit voor zijn inzet voor de toeristenbranche in de Krimpenerwaard gedurende de coronaperiode.

Teus Hoogerwaard is agrariër/ondernemer en heeft tal van activiteiten op zijn bedrijf in het Ouderkerkse buurtschap Lageweg, zoals een kaasmakerij en verkoop, rondleidingen aan toeristen en boerderijspelen. Tevens is hij bestuurslid van de Stichting Promotie Krimpenerwaard.

“Voor ondernemers zoals Teus is het een zware periode geweest vanwege de coronamaatregelen”, aldus Slob.

Normaal ontvangt Hoogerwaard ongeveer 15.000 toeristen vanuit alle delen van de wereld voor een rondleiding in zijn bedrijf, maar afgelopen jaar bijna geen één. Dat heeft een flinke impact op zijn bedrijf gehad.

“Voor het totaalplaatje van de Krimpenerwaard zijn de gevolgen wisselend geweest”, aldus Hoogerwaard. “Er zijn ondernemers die er voordeel aan hebben gehad omdat veel mensen dit jaar in Nederland vakantie vierden, maar er zijn ook bedrijfstakken zwaar getroffen.”

Slob vult aan: “Gelukkig waren er initiatieven zoals ‘Koop Lokaal’, waar ons commissielid Erik van der Does de Bye ook regelmatig aandacht voor vraagt. Het is echt zinvol om je lokale ondernemers te ondersteunen voor de leefbaarheid van de Krimpenerwaard.”

ChristenUnie Krimpenerwaard wil Hoogerwaard ondersteunen met de uitreiking van een KrimpenerwaardeRING, een symbool van waardering voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de samenleving en voor de Krimpenerwaard in het bijzonder. De ring is gemaakt van Tagua (noot van een palmboom) wat ook wel bekend staat als het plantaardige ivoor.

Dit bericht is 1333 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief