Archieven

Dit bericht is 822 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Om lokale ondernemers in Krimpenerwaard extra zichtbaar te maken is onlangs de website Krimpenerwaardkooptlokaal.nl gelanceerd. Initiatiefnemer is Marco Goudswaard. De site biedt een overzicht van ondernemers die online bestellingen aan huis bezorgen.

Krimpenerwaardkooptlokaal.nl is ontstaan vanuit grote betrokkenheid bij de lokale ondernemers in de gemeente, stelt Marco Goudswaard. “Zij zorgen immers voor de leefbaarheid in onze kernen en dat moet behouden blijven. Zeker in deze tijd, nu de lockdown nog langer duurt en winkels hun deuren nog steeds gesloten moeten houden, wil ik lokale winkeliers een platform bieden om zichtbaar op te zijn.”

Via krimpenerwaardkooptlokaal.nl is in een oogopslag te zien welke winkels aan huis bezorgen. De bestelling wordt online geplaatst, waarna het aan huis wordt bezorgd. Daarmee biedt dit initiatief het gemak van online winkelen en wordt tegelijk de lokale ondernemer gesteund.

Goudswaard: “Mensen willen toch graag lokaal ook online kunnen kopen en dat was vaak een issue, want de ene winkel bezorgt alleen in Lekkerkerk en de ander alleen in Schoonhoven of Stolwijk. Gekozen is nu om in tien kernen de winkels in kaart te brengen waar je online kunt kopen en waarvan je weet dat je het snel in huis hebt. Dat moet de mensen helpen. Dit initiatief draait niet alleen om de winkels, want die gaan zich vast wel redden, maar om de totale leefbaarheid in de kernen. Zelf ben ik voorzitter van voetbalvereniging Dilettant in Krimpen aan de Lek. Voor sponsoring is de club voor een groot deel afhankelijk van lokale ondernemers en winkeliers. En niet alleen wij, ook bij andere verenigingen en culturele instellingen draait het het om de bestedingen op een dorp. We moeten het met z’n allen doen, want een dorpskern zonder winkels is uiteindelijk ook niet wat we willen. De grote online concerns gaan de lokale verenigingen echt niet sponsoren en ook sponsoren zij niet de sinterklaasintocht of andere evenementen in een dorp.”

Goudswaard merkt dat zijn initiatief goed wordt ontvangen, zowel bij winkeliers als de gemeente. “Heel veel bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld. Winkeliers die op de website staan betalen jaarlijks wel een bedrag aan administratiekosten. Het moet immers ergens van gedraaid worden, maar de Albert Heijen-supermarkten in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk, Plus Van der Vlist in Bergambacht, COOP de Jong in Stolwijk en Plus Rechtuyt in Schoonhoven bleken bereid om deze kosten voor niet-essentiële winkels in hun dorp of stad voor hun rekening te nemen uit solidariteit met dat die nu verplicht gesloten zijn. Dat geeft wel snelheid om deze bedrijven te benaderen.”

Economiewethouder Jan Vente vindt het een mooi initiatief om de lokale winkelier centraal te stellen. “Je ziet meteen dat er ook dicht bij huis zoveel mogelijk is. Lokaal kopen, ook digitaal, wordt zo nóg makkelijker.”

Winkeliers in de Krimpenerwaard die bezorgen aan huis, kunnen ook met hun (bedrijfs)naam op de website worden vermeld. Wie niet de mogelijkheid heeft om zelf te bezorgen, kan gebruik maken van de bezorgbuddy. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marco Goudswaard via 06-57840111 of mailen naar info@krimpenerwaardkooptlokaal.nl

Dit bericht is 822 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief