Archieven

Dit bericht is 1049 keer gelezen

HAASTRECHT – Burgemeester Roel Cazemier heeft zaterdag de Krimpenerwaardspeld uitgereikt aan Hans van Bemmel uit Haastrecht. Dit voor zijn grote verdienste op cultureel gebied voor de gemeente Krimpenerwaard.

Van Bemmel kocht eind 2019 het Raadhuis, een rijksmonument uit 1618, in Haastrecht om het te behouden voor de lokale gemeenschap.

Het beeldbepalende pand – het voormalige gemeentehuis van Haastrecht – is grondig gerenoveerd, zowel van binnen als van buiten. De werkzaamheden werden uitgevoerd door lokale bedrijven. Het doet nu – volledig in stijl – dienst als trouw- en vergaderlocatie. Onder de naam ‘t Raedthuys Haastrecht worden er exposities en proeverijen gehouden.

Het pand is zaterdag officieel in gebruik genomen. De gemeente Krimpenerwaard, inwoners van Haastrecht, lokale ondernemers en de Historische Vereniging Haastrecht zijn blij met de nieuwe invulling van het raadhuis. Met een glaasje bubbels werd er geproost op een mooie toekomst.

Krimpenerwaardspeld
De Krimpenerwaardspeld is een aantal keren toegekend aan de vrijwilliger van het jaar. Olympisch medaillewinnaar Patrick Roest uit Lekkerkerk kreeg de speld vanwege zijn sportieve prestaties op de schaatsbaan.

Foto: Janet de Graas.

Dit bericht is 1049 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief