Archieven

Dit bericht is 661 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpens Belang is onlangs gestart met een eigen jongerenadviesraad. Een gevarieerde groep van vijftien jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar zal de fractie van de lokale partij adviseren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Met deze adviesraad wil de fractie van Krimpens Belang jongeren bij de politiek betrekken.

“Het is de bedoeling dat wij met elkaar de fractie van Krimpens Belang gaan adviseren over onderwerpen die voor ons belangrijk zijn”, aldus Max Burghoorn en Kayleigh van Harselaar, twee jongeren uit de adviesraad. “We willen graag dat onze belangen ook meegenomen worden bij besluiten in de gemeenteraad.”

“Met deze adviesraad kunnen we de jongeren zelf vragen wat zij van een bepaald onderwerp vinden”, aldus Sethi Plaisier van Krimpens Belang. “Op deze manier praten we niet over jongeren maar doen het we samen met jongeren.”

Het eerste wapenfeit van de adviesraad is het opstellen van een vragenlijst voor Krimpense jongeren over corona, die zij de komende weken zullen verspreiden onder de jongeren.

“We vinden het belangrijk dat de lokale politiek weet wat Krimpense jongeren van corona vinden en hoe het met hen gaat in deze lastige tijd”, aldus Kayleigh en Max. “De komende weken gaan we jongeren vragen om de vragen te beantwoorden en te verspreiden. De enquête staat ook op de website van Krimpens Belang onder het kopje nieuws.”

Wie zich wil aansluiten bij jongerenadviesraad, kan een mail sturen naar jongkrimpen@gmail.com.

Dit bericht is 661 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief