Archieven

Dit bericht is 326 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Afgelopen donderdag heeft Krimpens Belang aan de wethouder gevraagd om een plek te realiseren in Krimpen aan den IJssel waar andere ouders elkaar kunnen ontmoeten. Dit heeft de wethouder toegezegd. Het verzoek werd door de voltallige gemeenteraad gesteund.

Eén van de speerpunten van Krimpens Belang is het realiseren van een ‘plek’ waar ouders andere ouders kunnen ontmoeten en hier vragen kunnen stellen over het gedrag van hun kinderen en eventuele aanpak hiervoor. Deze plek zal dus met de toezegging gerealiseerd gaan worden.

Opgroeien begint thuis en in de wijk
“Opgroeien begint thuis en in de wijk”, laat Sethi Plaisier weten namens Krimpens Belang. “Ouders en bredere familie of het sociale netwerk spelen hierin vanzelfsprekend de belangrijkste rol.”

Vervolgens: “Strubbelingen bij opvoeden en opgroeien horen bij het normale leven en dienen daarom met voorrang in eigen kring binnen sterke sociale verbanden (thuis, op school, in de wijk, etc) te worden opgepakt. Inzet van professionale hulp komt dan pas in beeld wanneer problemen de veerkracht, kennis en expertise van gezinnen en het sociale netwerk overstijgen.”

Kans: versterken sociale netwerk
Maar wat als je geen sociaal netwerk hebt? Wat als de strubbelingen bij opvoeden en opgroeien niet in eigen kring binnen sociale verbanden kunnen worden opgepakt? “Het is juist hier waar Krimpens Belang een kans ziet. Een kans waarmee de zorgvraag verlaagt kan worden zonder de drempel te verhogen”, zegt Plaisier.

Verkiezingsprogramma
In het verkiezingsprogramma van Krimpens Belang wordt gepleit voor een netwerk van ervaringsdeskundige ouders die worden ondersteund door gemeentelijke professionals.

“Wij vinden het belangrijk dat er een ‘plek’ is waar ouders van elkaar kunnen leren, waar bijzonder ook normaal kan zijn. Denk hierbij aan een netwerkcafé voor (kwetsbare) gezinnen”, aldus Plaisier.

Dit bericht is 326 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief