Archieven

Dit bericht is 1709 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpens Belang wil dat er actie wordt ondernomen tegen de duivenoverlast in de gemeente. De lokale partij zegt hier herhaaldelijk klachten over te ontvangen.

Krimpens Belang wil van het college weten welke acties ondernomen zijn om de overlast te beperken en wat het college nog gaat doen om deze te beperken.

“De klachten van overlast komen met name vanuit bewoners van de IJsseltoren, maar de duiven(poep) blijken ook problemen bij het raadhuis te veroorzaken”, geeft Sethi Plaisier van Krimpens Belang aan.

‘Duivenvrouwtje’
“Bewoners geven aan dat de problemen deels veroorzaakt te worden door het ‘duivenvrouwtje’, die bijna dagelijks de duiven voert vanaf de groenstrook”, aldus Sethi Plaisier. “Wij hebben dan ook gevraagd of het aanwijzingsbesluit voederverbod nog steeds van kracht is. Maar ook willen we weten welke acties al ondernomen zijn om het voeren door het ‘duivenvrouwtje’ te stoppen.”

De fractie van Krimpens Belang heeft ook signalen gekregen dat in de nabijheid van het Gio-sportveld aan de Ouverturelaan – duiven gevoerd worden. De partij heeft aan het college gevraagd of dit bij hen bekend is.

Afgelopen jaar heeft de gemeente een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om een vangactie te houden. Krimpens Belang wil weten tot welke resultaten deze actie geleid heeft en/of de gemeente voornemens is om deze actie te herhalen. Hiernaast wil de fractie weten of er (nieuwe) acties gepland staan om de overlast te beperken.

Dit bericht is 1709 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief