Archieven

Dit bericht is 1674 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpens Belang wil dat onveilige wegen in Krimpen aan den IJssel aangepakt worden. De lokale partij doelt hierbij met name op wegen waar 50 kilometer per uur gereden mag worden en waar zowel auto’s als fietsers gebruik van maken.

Saskia Bijl van Krimpens Belang bestempelt deze wegen als ‘veel te onveilig’. “Deze wegen geven een extra risico op zwaarder letsel wanneer er een ongeluk gebeurt.” Dat er vrijwel geen ongelukken gebeuren vindt ze geen steekhoudend argument. “Als gemeente ben je verantwoordelijk om een veilige situatie te creëren en juist ongelukken te voorkomen.”

Bijl haalt landelijk onderzoek aan naar de veiligheid op de Nederlandse wegen. Eén van de belangrijke conclusies is dat langzaam verkeer en gemotoriseerd verkeer op een 50 kilometer weg altijd fysiek van elkaar gescheiden moeten zijn.

Krimpen aan den IJssel kent veel wegen die niet voldoen aan de landelijke aanbevelingen. Bijl: “Op zich is dat niet vreemd, immers die aanbevelingen bestonden toen nog niet en het is ook niet direct makkelijk aan te passen. Echter, op de vraag of hier überhaupt naar is gekeken bij het aanpassen van de verkeer- en vervoersvisie werd negatief geantwoord.” Als reactie hierop heef Bijl de beschikbare onderzoeken naar de gehele raad gestuurd en kreeg ze veel partijen mee in haar betoog.

Verkeerswethouder Anthon Timm deed eerder deze maand in de raadsvergadering de toezegging de zogenaamde ‘grijze wegen’ te gaan onderzoeken en met een voorstel te komen om die veiliger te maken.

Dit bericht is 1674 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief