Archieven

Dit bericht is 2032 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom heeft woensdag een automatische externe defibrillator (AED) en een trauma- en EHBO-pakket overhandigd aan de Krimpense boa’s.

Gekozen is voor een kleine AED, zodat deze samen met de pakketten in een rugzak kan. De BOA’s kunnen hun nieuwe uitrusting zo makkelijk mee nemen op de fiets of in de auto.

Volgens Vroom was de nieuwe uitrusting voor de boa’s hard nodig: “Door de verkeersdrukte en bijvoorbeeld de Algerabrug zijn onze boa’s regelmatig als eerste aanwezig op plaatsen waar een AED of trauma- en EHBOpakket hard nodig is. Ik vind het daarom enorm belangrijk dat onze BOA’s goed uitgerust zijn, zodat zij nog beter alle Krimpenaren in nood kunnen helpen.”

De nieuwe uitrusting van de BOA’s sluit goed aan op de Krimpense 6-minutenzone. Krimpen was een van de eerste gemeenten in Zuid-Holland met genoeg AED’s in beveiligde kasten om dag-en-nacht binnen 6 minuten iemand met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

Senior-BOA Xander geeft aan blij te zijn met deze extra uitrusting. “Als wij bijvoorbeeld in het buitengebied op de portofoon een melding krijgen dat iemand een hartstilstand heeft, kunnen wij als we in de buurt zijn gelijk reanimeren. Elke minuut telt, dus we hopen hiermee levens te kunnen redden.” De boa’s hebben tijdens de reguliere EHBO/Reanimatie trainingen met de pakketten en AED leren werken. Binnenkort volgen zij de ‘First Responder On Scene’ training die primair op traumaletsel is gericht.

Een AED wordt gebruikt om mensen te reanimeren die een hartstilstand hebben gekregen. De elektrische impulsen van het apparaat laten de hartspier weer samentrekken. Kastjes met daarop een groene sticker geven doorgaans in openbare gebouwen aan waar een AED te vinden is.

Dit bericht is 2032 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Krimpense boa’s ontvangen AED

  • Wij bedanken de burgemeester voor het warme onthaal en dat hij de moeite nam om samen met ons op de gevoelige plaat dit moment vast te leggen.
    Met vriendelijke groet,
    Mark
    opleidingenveiligheid.nl (IOV)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief