Archieven

Dit bericht is 2283 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Om te illustreren wat zijn bedoeling is poseren Cobus en Marion Boele op een foto voor hun voordeur. “Normaal sta ik bij dit soort gelegenheden achter mijn camera, dus het is best spannend om nu eens aan deze kant van de lens te staan”, lacht Cobus.

In het dagelijks leven verzorgt hij de marketing en promotie voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf, maakt hij voor publicatie bestemde foto’s voor bedrijven in onder meer de bouw en de horecasector en verzorgt hij bruidsreportages. Dat laatste ligt nu zo goed als stil want de meeste huwelijksvoltrekkingen die in zijn agenda stonden zijn geannuleerd of worden in zeer kleine kring gehouden.

In menige trouwzaal mogen niet meer dan zes mensen tegelijk naar binnen. Met het bruidspaar, de getuigen en de ambtenaar is dat aantal snel bereikt en moet de fotograaf buiten blijven.

Cobus heeft dus wat tijd over en bedacht een project. “Ik kwam in aanraking met het werk van de Amerikaanse fotografe Cara Soulia, die gezinnen fotografeert terwijl ze voor hun eigen voordeur staan.” Dat leidt tot de meest uiteenlopende foto’s van grote en kleine gezinnen, allemaal op de stoep voor hun huis die ook allemaal verschillend zijn. Cobus krijgt op die manier totaal verschillende sociale en culturele situaties voor zijn lens.

Door het uitbreken van het coronavirus kwam zijn project in een stroomversnelling, want achter de meeste voordeuren wonen mensen die nu noodgedwongen allemaal aan huis gekluisterd zijn. Normaal gesproken hebben veel gezinsleden ieder hun eigen drukke agenda en valt het niet mee een tijdstip te prikken waarop iedereen thuis is. Dat is nu een stuk gemakkelijker.

Familieportret
Deelnemers ontvangen de foto die van hen is gemaakt digitaal zodat zij die zelf in ieder gewenst aantal en formaat kunnen laten afdrukken. Het resultaat is doorgaans een mooi familieportret dat aan een wand achter de voordeur zeker niet misstaat. Cobus plaatst de foto’s ook op Instagram waar ze goed bekeken worden. Hij overweegt zelfs een boek of een poster te laten maken waarin alle gefotografeerde gezinnen een plaatsje zullen krijgen.

Fair Chance
Inmiddels hebben enkele tientallen gezinnen zich aangemeld voor een foto van Cobus Boele. Deelname is gratis, maar Cobus vraagt de deelnemers wel een donatie te doen aan de Stichting Fair Chance – Krimpen aan den IJssel.

“Hoeveel de gezinnen overmaken maakt me niet uit, als ze maar overmaken.”

Door middel van kleinschalige activiteiten als Sinterklaas of dagje uit in de zomervakantie wil Fair Chance ertoe bijdragen dat ook kinderen voor wie er geen financiële middelen binnen de gezinssituatie voorhanden zijn, iets hebben om naar uit te kijken. Zodat zij later, net als de meeste kinderen in Nederland, met plezier aan hun jeugd kunnen terugdenken.

Grote en kleine gezinnen die voor hun eigen voordeur op de foto willen kunnen contact opnemen met Cobus Boele via 06-83211994, cobusboele@gmail.com of via Instagram @voordeurproject.

Dit bericht is 2283 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief