Archieven

Dit bericht is 660 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De Krimpense jeugd gaat aan de slag om geld in te zamelen voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Op zaterdag 12 maart gaan zij een dag lang op vijf verschillende plekken in Krimpen aan den IJssel auto’s wassen. 

De actie vindt plaats via de jeugdclubs van vijf Krimpense kerken. De handen
worden ineengeslagen met een concrete actie. Het oorlogsleed in Oekraïne raakt jongeren en op deze manier leveren zij een bijdrage voor de mensen in nood.

De interkerkelijke samenwerking is niet nieuw. In de jaren ’90 was de jeugd van verschillende Krimpense kerken al actief om geld bijeen te verzamelen voor zomerjeugdkampen in Oekraïne. De bezoeken van jongeren aan Oekraïne hebben mede geleid tot de oprichting van Stichting Vrienden van Zjitomir (VVZ).

Volledige opbrengst
VVZ is al vijftien jaar actief in opvang en begeleiding van kwetsbare mensen in Zjitomir. De acties van toen krijgen nu een vervolg. De opbrengst van de autowasdag is volledig bedoeld voor de noodhulp in Oekraïne.

Iedereen die zijn auto wil laten wassen is welkom op 12 maart tussen 10.00 en 16.00 uur op de locaties: Mieraskerk, IJsseldijkkerk, Rehobothkerk, Sebakerk of in de Stormpolder (locatie Van der Jagt).

Dit bericht is 660 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief