Archieven

Dit bericht is 1027 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een groep Krimpense jongeren heeft in deze coronatijd de dansvideo ‘Follow the music’ opgenomen. De clip, waarin allemaal bekende Krimpense plekken voorbij komen, beleefde vrijdagavond z’n première.

Het initiatief voor de dansvideo komt vanuit het BreakOut-team Krimpen, dat allerlei activiteiten organiseert voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar, zodat ze in deze bijzondere tijd toch actief bezig kunnen zijn en niet alleen maar op de bank blijven hangen. Een van de jongeren in het team is de 19-jarige Demy de Zeeuw. Zij vertelde er vrijdagmiddag over in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

“We zijn de afgelopen weken bezig geweest met een heel tof project: de opname van een dansvideo. Jongeren konden zich hiervoor aanmelden om zo mee te dansen in beeld. We hebben het dansje geoefend met 24 jongeren en online aangeleerd via Zoom, omdat je vanwege het coronavirus niet bijeen mag komen. De clip is vervolgens opgenomen op verschillende bekende plekken in Krimpen: de haven, de oude velden van KOAG, het Stormpoldervloedbos, de halte van de Fast Ferry en het skatepark aan de Zwanenkade. We hadden hiervoor speciaal een cameraman geregeld die ook voor de overige benodigde apparatuur zorgde. Deze draaidagen waren echt super leuk en allemaal coronaproof. Zo hielen we netjes anderhalve meter afstand met elkaar en moest je bij binnenkomst je handen ontsmetten.”

BreakOut Krimpen komt voort uit stichting SynerKri, die als doel om een impuls te geven aan sport en cultuur in de Krimpen. “Jongeren zeggen altijd dat Krimpen saai is en wij willen laten zien dat het juist best wel leuk kan zijn. Dat we met de coronatijd toch leuke dingen kunnen organiseren. We zijn nu twee maanden bezig en het begint steeds bekender te worden. De volgende activiteit die op de planning staat is een sportevenement op Koningsdag. Meer hierover staat op onze Facebookpagina.”

Dit bericht is 1027 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief