Archieven

Dit bericht is 707 keer gelezen

kerstbomen3KRIMPEN A/D IJSSEL – Zo hoog als onlangs in Scheveningen was de stapel niet en een voor de omgeving gevaarlijke vonkenregen bleef gelukkig uit. Mede dankzij de medewerking van de plaatselijke brandweer die de gang van zaken nauwlettend in het oog hield.

Toch was het ook dit jaar weer een spectaculair gezicht toen al die kerstbomen in de fik gingen. Hoeveel precies bleef onduidelijk, de schattingen liepen uiteen van duizend tot vijftienhonderd, maar hoe dan ook, het was een flinke berg.

De hele middag voorafgaand aan de verbranding sleepten kinderen, soms geholpen door hun ouders, de bomen aan. Voor ieder ingeleverd exemplaar ontvingen zij twintig eurocent uit handen van de medewerkers van Den Boer Groenprojecten, die verantwoordelijk waren voor de opbouw van de brandstapel.

kerstbomen2

Wethouder John Janson, onder meer verantwoordelijk voor de buitenruimte mocht het vuur aansteken en hij deed dat alsof hij niet anders gewend is. Honderden toeschouwers langs het Zwaneneiland zagen hoe snel de stapel kerstbomen vlam vatte en voor een mooi vreugdevuur zorgden. In veel gemeenten worden kerstbomen niet meer verbrand maar versnipperd, maar in Krimpen houden ze deze oude traditie nog altijd in ere. Tot genoegen van jong en oud, want een mooi fikkie is altijd leuk om naar te kijken.

kerstbomen1

kerstbomen4

Dit bericht is 707 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief