Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1406 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De Krimpense fracties van Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen hebben woensdag de coalitiesamenwerking met VVD en D66 opgezegd. Aanleiding is ontstane situatie rondom de verkoop van het voormalige jongerencentrum Big Bear aan de Krimpenerbosweg.

Naast inhoudelijke verschillen zeggen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen een gebrek aan ‘constructieve samenwerking’ te ervaren bij de coalitiepartners. “Het coalitieakkoord Kleurrijk Krimpen dat vorig jaar werd gesloten heeft als ondertitel naast elkaar – met elkaar – voor elkaar. Met name ‘met elkaar’ is waar het aan schort”, geven de partijen aan in een persverklaring.

Volgens Saskia Oudshoorn, fractievoorzitter Stem van Krimpen, was het was een moeilijke beslissing. “Die neem je niet over een nacht ijs. Er liggen inhoudelijke verschillen aan ten grondslag en verschillen over de wijze van samenwerken. Wij voeren discussies daar waar ze thuishoren. Dat verwachten we ook van anderen, en al helemaal van onze coalitiepartners. We betreuren dat we dit gezamenlijk avontuur niet samen tot een goed einde hebben gebracht.”

Jeffrey van der Elst, fractievoorzitter Leefbaar Krimpen: “Onze grenzen zijn overschreden. Voor samenwerking is vertrouwen nodig. En dat vertrouwen ontwikkelt zich wel of niet op basis van onderlinge ervaringen. Het vertrouwen in samenwerking met twee coalitiepartners zeg je niet zomaar op. Het precieze hoe en waarom hebben we naar elkaar uitgesproken. Dat hoeft niet naar buiten.”

Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen gaan met andere partijen in gesprek om te komen tot een stabiel bestuur. De eerste verkennende gesprekken vinden nog dit jaar plaats.

Dit bericht is 1406 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief