Archieven

Dit bericht is 765 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Na ruim twee maanden van thuisonderwijs zijn de middelbare scholen sinds een week weer open. Alle leerlingen gaan weer minimaal een dag per week fysiek naar school. Alle landelijk geldende coronamaatregelen volgen de scholen op. Hierdoor is het zoeken naar passend onderwijs.

Directeur Ad Keller van het Krimpenerwaard College is verheugd dat zijn school weer voor alle leerlingen open is. “De heropening van de scholen bevalt erg goed. Alle leerlingen zijn twee tot dre dagen fysiek aanwezig op school. Ondanks alle maatregelen zijn de kinderen erg blij om hun leeftijdsgenoten weer te zien”, aldus Ad Keller.

Op het Krimpenerwaard college hebben ze verschillende maatregelen getroffen om de leerlingen op een veilige manier les te geven. Zo vinden de pauzes niet in de aula, maar buiten plaats. Ook is het lesrooster aangepast, zodat de onder- en de bovenbouw elkaar zo veel mogelijk vermijden. Keller: “Dankzij een uitstekende voorbereiding konden wij afgelopen maandag gelijk starten met fysiek onderwijs. Ondanks de restricties en het verplicht dragen van een mondkapje merken wij dat het zowel voor de docenten, als de leerlingen prettig is weer fysiek aanwezig te zijn.”

Ook het Comenius College opende haar deuren afgelopen maandag. Tot grote vreugde van leerlingen en docenten. Directeur Mark van Burgel: “De heropening verloopt hartstikke goed. De afgelopen periode hebben we elk kind in beeld gehad, tijdens bijvoorbeeld mentor- of oudergesprekken. Desondanks zijn wij heel positief over het fysieke maatwerk dat wij nu kunnen leveren.”

Op het Comenius College zijn de leerlingen verdeeld in twee groepen; de ene week mogen zij twee dagen naar school, de andere week drie dagen. Van Brugel: “Afhankelijk van ieders persoonlijke situatie voegen we hier nog aanvullend fysiek onderwijs aan toe. Om voldoende afstand te bewaren geven we nu ook les in de aula en de gymzaal. We zijn erg blij dat we alle leerlingen voldoende aandacht kunnen bieden. De afgelopen periode heeft aangetoond dat je met een positieve mindset ver komt. Ik ben trots en dankbaar voor alle creatieve ideeën van leerlingen, docenten en de ouders.”

Dit bericht is 765 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief