Archieven

Dit bericht is 1045 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Arjan Neeleman heeft woensdag de Krimpense Pluim uitgereikt aan mevrouw Molle. Samen met haar bridgepartner de heer Ter Laare behaalde zij in april in de categorie ‘Meesterklasse’ paren de eerste plaats en de twee zijn hierdoor Nederlands kampioen bridge geworden.

Bridge wordt heel breed op verschillende niveaus gespeeld en is een populaire denksport. De schatting is dat een half miljoen mensen thuis of via verenigingsverband bridge spelen. Daarvan zijn er ongeveer 118.000 aangesloten bij de Bridgebond. Hierdoor is het de derde grootste teamsportvereniging van Nederland. De Bridgebond organiseert op verschillende niveaus bondscompetities.

Slechts 22 paren mogen deelnemen aan allerhoogste echelon: de Meesterklasse. De strijd is bij bridge hevig, want maar liefst een derde van de deelnemers degradeert naar een lager niveau. Het merendeel van degenen die bridge als topsport speelt, is man. Dat een vrouw meedoet aan de Meesterklasse is sporadisch. Toch weet mevrouw Molle zich al heel wat jaren goed te handhaven op het hoogste niveau terwijl zij nog maar 14 jaar actief is in de bridgesport.

Dit bericht is 1045 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief