Archieven

Dit bericht is 613 keer gelezen

regenboogKRIMPEN A/D IJSSEL – Zeven partijen in de raad van Krimpen aan den IJssel spreken zich gezamenlijk uit tegen de omstreden Nashville-verklaring. Het gaat om Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD, D66, Krimpens Belang, PvdA en CDA.

De conservatief-christelijke Nashville-verklaring, waarin betoogd dat homoseksualiteit iets is dat kan worden genezen en dat het huwelijk alleen een verbintenis tussen man en vrouw kan zijn, is in 2017 opgesteld in Amerika. Onlangs kwam er een Nederlandse vertaling, wat voor dveel ophef zorgde.

“Wij zijn van mening dat de Nashvilleverklaring, die is ondertekend door ruim tweehonderd voornamelijk orthodox protestanten, anti-LHBTI+ is en daarom niet aansluit bij ons gedachtegoed”, laten de Krimpense partijen weten in een gezamenlijke verklaring.

“Wij zetten ons in voor een Krimpen aan den IJssel waar iedereen mag zijn wie die wil zijn. Waar gelijkheid, verdraagzaamheid en diversiteit hoog in het vaandel staan. Wij staan voor een gemeenschap met ruimte voor diversiteit en ruimte voor alle inwoners om hun leven naar eigen inzicht in te richten; wij gaan respectvol om met elkaars vrijheden.”

De partij zijn van mening dat de zogenaamde Nashvilleverklaring bepaalde groepen uitsluit in de samenleving. Ze vinden dit onacceptabel. “In Krimpen is er ruimte voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent; iedereen heeft recht op liefde.”

Onder de Krimpense verklaring missen allen de handtekeningen van vertegenwoordigers van ChristenUnie en SGP. Laatstgenoemde heeft inmiddels zelf een verklaring uitgedaan.

Dit bericht is 613 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief