Archieven

Dit bericht is 2214 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag is op initiatief van Stem van Krimpen, gesteund door Leefbaar Krimpen en SGP het college bij motie verzocht om het voorlopig koopcontract voor de verkoop van de Big Bear te ontbinden.

Eerder in de week bleek dat de gemeente al in april van dit jaar een (voorlopige) koopovereenkomst voor het pand aan de Krimpenerbosweg heeft gesloten met Brahmrishi Ashram Netherlands. Een organisatie die zich op basis van een hindoeïstische geloofsovertuiging bezighoudt met yoga, meditatie, bestudering van de Vedische geschriften en organisatie van conferenties en festivals.

In deze verkoopovereenkomst is een voorbehoud gemaakt ten aanzien van de resultaten van een Bibob onderzoek (integriteit van de kopende partij) en instemming van het college van B&W. Deze procedure is geheel conform de bevoegdheden van het college verlopen maar nog niet volledig afgerond, zodat juridische overdracht van het pand nog niet kan plaatsvinden.

D66 in de Krimpense raad ziet geen ‘steekhoudende juridische argumenten’ om de voorgenomen verkoop niet te laten doorgaan. “Voor ons vallen de activiteiten van de beoogde koper binnen de gestelde randvoorwaarde ‘maatschappelijke bestemming’ en betekenen de activiteiten van de beoogde koper een verrijking van de kleurrijkheid van Krimpen aan den IJssel”, stelt fractievoorzitter Larry Köster. De partij steunt daarom op basis van de door het college verstrekte informatie de voorgenomen verkoop.

Köster: “De in de aangenomen motie genoemde constateringen en overwegingen hebben vrijwel uitsluitend betrekking op de relatie tussen het college en de raad tijdens de gevolgde procedure. Dit kan geen reden zijn om de koper te duperen door ontbinding van de voorlopige koopovereenkomst. Dat zou ook een daad van onbehoorlijk bestuur zijn.”

Dit bericht is 2214 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief