Archieven

Dit bericht is 492 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft op donderdagavond een positief advies gegeven om de zendvergunning van Lokale Omroep Krimpen te verlengen met vijf jaar. Alle politieke partijen stemden hiermee in. Daarmee blijft de LOK ook de komende vijf jaar de publieke omroep van Krimpen aan den IJssel.

De beslissing over het verlenen van een nieuwe vergunning ligt bij het Commissariaat voor de Media. Naar hen zal het Krimpense gemeentebestuur het positieve advies sturen. Iedere vijf jaar adviseert de gemeenteraad of een publieke media-instelling nog voldoet aan de eisen in de Mediawet en die van de raad zelf.

“We zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat de Krimpense raad ons geeft”, reageert Sjoerd van Wijngaarden, secretaris bij de LOK. “Daarnaast willen wij de gemeenteraad bedanken voor de waarderende woorden die wij hebben gekregen.”

Naast Lokale Omroep Krimpen had ook RTV Krimpenerwaard zich gemeld voor de zendvergunning. Het was aan de raad om af te wegen welke omroep zij het meest geschikt acht om de lokale publieke media functie te vervullen.

“Vanwege de tweede gegadigde, was er voor het eerst sinds lange tijd een discussie over de lokale omroep in de Krimpense Raad. Ik ben blij dat het dubbeltje uiteindelijk onze kant op is gevallen. Dat is een enorme opsteker voor de vele vrijwilligers die zich soms al decennialang inzetten voor de lokale omroep.”

Penningmeester Bert Sterkenburg voegt toe: “Onze plannen voor de toekomst, en met name de mogelijkheden die wij zien in de samenwerking met Radio Capelle, heeft de raad uiteindelijk weten te overtuigen. Het is nu zaak aan de slag te gaan met de nodige wensen die wij delen met de raad, zoals het verbreden en verjongen van het medewerkersbestand.”

“Dit geeft een enorme boost aan het moraal onder onze vrijwilligers”, vertelt Terry Mace Hardyman, Hoofd Programmazaken. Hij stelt verder: “We zijn al op vele vlakken enthousiast bezig om de samenwerking met Radio Capelle vorm te geven. Het vertrouwen van de raad geeft ons de motivatie hier vol gas mee door te gaan.”

Door op ingeslagen weg
RTV Krimpenerwaard-voorzitter Kees de Haan laat weten het jammer te vinden dat het niet tot een samenwerking met de LOK is gekomen. “Voorafgaand aan deze toewijzing hebben tal van gesprekken plaatsgevonden met de LOK. Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. We wensen de LOK uiteraard veel succes.”

Vervolgens: “RTV Krimpenerwaard gaat door op de ingeslagen weg en dat is het brengen van nieuws uit de Krimpenerwaard en omgeving en daar hoort voor ons ook nieuws uit Krimpen aan den IJssel bij. Berichten kunnen ingestuurd worden naar onze redactie via redactie@rtvkrimpenerwaard.nl. We zorgen dagelijks voor updates via radio, tv en sociale media en inwoners van de hele Krimpenerwaard zijn welkom om daaraan deel te nemen.”

Dit bericht is 492 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief