Archieven

Dit bericht is 1444 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – SGP, Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen en D66 hebben donderdag tijdens de raadsvergadering gezamenlijk een motie ingediend om de overlast van deelscooters in te dammen.

Sinds kort bepalen deelscooters mede het straatbeeld in Krimpen, met parkeeroverlast als
gevolg. De vier partijen vinden dat deze overlast beperkt moet worden.

SGP-fractievoorzitter Arrèn van Tienhoven licht toe dat hij blij is met de elektrische deelscooters. “Ze dragen bij aan bereikbaarheid en duurzaamheid. We zien helaas dat ze vaak de stoep blokkeren, waardoor vooral de minder mobiele medemens overlast ondervindt.”

De motie roept het college om met de scooterverhuurders in gesprek te gaan, parkeerruimte op populaire locaties te onderzoeken en op te treden tegen de overlast. De motie werd unaniem aangenomen.

Dit bericht is 1444 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Krimpense raad steunt unaniem ‘overlast-motie’ deelscooters

  • Een geweldig initiatief, geef ze een eigen plekje net als de auto’s.
    Ze zijn er nu eenmaal en dan moet er ook iets aan het parkeren worden gedaan.

  • Ligt ook aan gebruikers die scooters gewoon “neerpleuren”, maakt hen niet uit dat ze in de weg staan. Kwestie van opvoeding lijkt me.

  • Zoals ergens anders al eens is vermeld, ze kunnen op basis van de GPS samen met de gemeente plekken aanwijzen waar men wel/niet de scooter mag achterlaten. Zetten ze hem dan op een plek neer waar het niet is toegestaan, kan de scooter niet afgemeld worden en tikt te meter gewoon door. Werkt op de Erasmus Universiteit prima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief