Archieven

Dit bericht is 566 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- 258 leerlingen hebben donderdag het praktische verkeersexamen afgelegd in Krimpen aan den IJssel. “Het is belangrijk dat kinderen deel gaan uitmaken van het verkeer”, zegt Ron Wigmans, voorzitter Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Krimpen.

Wigmans: “We leven in een hele snelle tijd. Kinderen worden heel vaak door ouders met de auto naar school gebracht. Het is zelfs zo dat sommige kinderen die naar de middelbare school gaan eigenlijk nog nooit gefietst hebben in het verkeer. Op deze manier proberen wij de kinderen op een veilige manier de verkeersregels bij te brengen.”

Het verkeer wordt steeds drukker en de organisatie vindt het van belang dat kinderen worden bijgebracht dat verkeer geen spelletje is. “Niemand koopt er wat voor als er een aanrijding is met letsel. Laat staan als er dodelijke slachtoffers vallen”, benadrukt Wigmans.

‘Meneer VVN Krimpen’
Naast Wigmans zijn er nog andere organisatoren van het jaarlijkse verkeersexamen. Een belangrijk persoon in die organisatie is Freek Bredius, ook wel ‘meneer VVN Krimpen aan den IJssel’ genoemd. Hij organiseert al 38 jaar het verkeersexamen in Krimpen en daarnaast doet hij nog meer, waaronder twee keer per jaar de fietslampjescontrole samen met de politie.

Als dank voor zijn inzet wordt er door wethouder Anton Tim een speldje uitgereikt van VVN aan Bredius. “VVN heeft een hele belangrijke functie, niet alleen binnen Krimpen, maar ook binnen Nederland”, zegt wethouder Tim.

Dit bericht is 566 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief