Archieven

Dit bericht is 1754 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een vuurwerkverkooppunt in Krimpen aan den IJssel is onder verscherpt toezicht gesteld van milieudienst DCMR. Bij een controle bleek er vijfduizend kilo vuurwerk buiten de kluis te staan. Om herhaling te voorkomen kreeg de eigenaar een dwangsom van drieduizend euro opgelegd.

Tijdens een reguliere inspectie bij een constructiebedrijf in Krimpen trok een aanzienlijke hoeveelheid dozen met het opschrift vuurwerk in een naastgelegen bedrijfspand de aandacht van een inspecteur van de DCMR.

In de opslagruimte bleek inderdaad meer dan vijfduizend kilo vuurwerk buiten de kluizen te staan. Ook stond er ongeveer tweehonderd kilo fop- en schertsvuurwerk. Uit onderzoek bleek dat het vuurwerk al de hele ochtend ongeoorloofd buiten de kluis opgeslagen lag. De inspecteur van de DCMR maande de ondernemer het vuurwerk onmiddellijk in de kluis op te bergen. Bij controle later op de middag was het vuurwerk correct en veilig opgeslagen.

“Het verkooppunt heeft een vergunning en kent de regels”, aldus de DCMR. Omdat de ondernemer al eerder de fout in is gegaan, heeft de DCMR naar aanleiding van het incident de gemeente Krimpen aan den IJssel geadviseerd om een last onder dwangsom op te leggen. Wanneer de ondernemer opnieuw de fout in gaat bij het opslaan van vuurwerk krijgt hij een boete.

“De regels voor het opslaan van vuurwerk zijn erg streng”, stelt de DCMR. “Vuurwerk is volgens deskundigen nauwelijks risicovol zolang de regels strikt worden nageleefd. Vuurwerkverkooppunten worden daarom streng gecontroleerd en tegen overtredingen wordt direct opgetreden. Voor de veiligheid van de omgeving moet vuurwerk direct opgeborgen worden in een speciale vuurwerkkluis.”

De DCMR zal naast de reguliere vuurwerkcontroles extra flitscontroles uitvoeren bij het Krimpense verkooppunt rondom de vuurwerkverkoop. Naast de last onder dwangsom, wordt ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Dit bericht is 1754 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief