Archieven

Dit bericht is 1064 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- “Wie hier eenmaal zijn of haar draai heeft gevonden wil nooit meer weg” lacht Yvonne Copier. Ze kan het weten, want het is haar ook overkomen. Twee jaar geleden kreeg zij wat meer vrije tijd en vroeg zich af wat ze daarmee zou gaan doen. Ze liep binnen bij de Kringloopwinkel aan de Binnenweg en werd snel geraakt door de fijne sfeer die de vrijwilligers uitstralen. “Het is hard werken soms, maar iedereen doet zijn best en onder elkaar hebben we er veel plezier in.” Inmiddels is Yvonne toegetreden tot het bestuur van de Stichting, waarin ze de functie van secretaris vervult.

De Kringloopwinkel telt op dit moment ongeveer vijftig vrijwilligers die minimaal een dagdeel van vier uur worden ingezet op de dag(en) die hen het beste uitkomt. “Dat werkt prima, maar er zijn momenten dat er te weinig mensen beschikbaar zijn en degenen die wel kunnen komen erg hard moeten aanpoten” aldus Yvonne. “Maar ook dan houden we er met elkaar de moed in en komt het altijd weer goed.”

Maar een paar nieuwe vrijwilligers erbij zou fijn zijn, vandaar de oproep in de onlangs verschenen Vrijwilligerskrant 2022. Daarin worden plaats- en streekgenoten van harte uitgenodigd eens langs te komen voor een kennismaking. De werkzaamheden zijn divers. Net als in een gewone winkel gaan de artikelen door meerdere handen voor ze in de schappen liggen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Achttien categorieën
Aangeboden spullen worden bij de ingang aangepakt of desgevraagd bij mensen thuis opgehaald. Dan gaan ze naar een loods in de Stormpolder waar ze worden gesorteerd en op bruikbaarheid worden nagekeken. Alles wat wordt goedgekeurd gaat terug naar de winkel en wordt verder uitgesplitst. “We hebben achttien categorieën” wijst Yvonne, “variërend van kleding, boeken en platen, huishoudelijke artikelen, speelgoed tot potten en vazen, lampen en meubilair.” Klein meubilair wel te verstaan want grote meubelstukken zoals wandkasten, bankstellen, bedden en matrassen worden niet aangenomen. “We hebben er geen plaats voor, die objecten zijn vaak te zwaar om te versjouwen en de belangstelling voor dat soort dingen is beperkt.”

Spullen die de kwaliteitscontrole niet doorstaan worden zoveel mogelijk aangeboden aan recyclingbedrijven, zodat ze toch nog een goede bestemming krijgen. Niets wordt zomaar weggegooid.

Spullen die een tweede leven verdienen gaan naar de winkel die van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur is geopend en waar het altijd druk. “Je kunt hier heerlijk rondsnuffelen, de kwaliteit is prima en de prijzen zijn bescheiden” klinkt het uit de mond van een regelmatige bezoekster.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hoge opbrengst
Ondanks die bescheiden prijzen weet de Kringloopwinkel ieder jaar weer een memorabele opbrengst te behalen die geheel wordt geschonken aan goede doelen. De Kringloopwinkel stelt jaarlijks een lijst goede doelen op, die zich inzetten voor mensen in Krimpen en omgeving. De vrijwilligers stemmen mee om te bepalen welke doelen het meest in aanmerking komen voor een donatie. Op die manier werd in 2021 een bedrag van maar liefst 65.000 euro verdeeld over 25 instellingen. De Kringloopwinkel zorgt er niet alleen voor dat voor de één overbodige spullen door een ander weer kunnen worden gebruikt, de Kringloopwinkel zorgt er ook voor dat andere organisaties daarvan mee profiteren.

Contact
“Mensen die bij ons willen komen om te sorteren, prijzen, repareren, vakken vullen of af te rekenen met onze klanten zijn van harte welkom.” Ook medewerkers met een beperking tot de arbeidsmarkt kunnen bij de Kringloopwinkel terecht voor een re-integratie-traject en middelbare scholieren kunnen er hun maatschappelijke stage volgen. Kijk voor meer informatie op www.kringloopwinkel.nl of neem direct contact op.

Dit bericht is 1064 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief