Archieven

Dit bericht is 858 keer gelezen

klinkerAMMERSTOL – Kruiswijk en Remij BV presenteerden zich afgelopen donderdag als nieuwe spelers op de circulaire markt.

Remij is onderdeel van Kruiswijk en samen vermaken zij puin/afval tot nieuw materiaal.

Van 14 tot en met 17 januari was de Week van de Circulaire Economie, welke in het teken staat van slim, circulair ondernemen. Remij is één van de koplopers en trapt af met een herinrichtingsproject van de Europalaan en de Dominee Hugenholtzstraat in Ammerstol. In dit project zijn oude straatstenen circulair verwerkt en is nieuw gerecycled bestratingsmateriaal geplaatst.

Het ‘klinkermoment’ vond plaats op donderdag plaats onder leiding van wethouder Ria Boere. Verder waren hier bewoners, het ingenieursbureau en de medewerkers van Kruiswijk bij aanwezig.

Zowel Kruiswijk als de gemeente Krimpenerwaard zijn erg tevreden over de start van dit project, waarbij zij beide duurzaam werken promoten.

“Door materialen efficiënter te ontmantelen en een stap verder te gaan dan afval scheiden, is er een basis om nieuwe materialen te maken”, licht Pieter Teeuw, directeur van Kruiswijk, toe. “Net als papier, glas, gft-afval en plastic gerecycled kan worden, kan puin ook de basis zijn van iets nieuws. Het is een kwestie van prioriteit, want de mogelijkheid is er al lang en moeilijk is het niet.”

Kruiswijk en Remij investeren in nieuwe manieren om van niets, iets te maken. “Bijvoorbeeld door het vergruizen van betonpuin en er cement en zand aan toe te voegen. Zo wordt er met het afval nieuwe stenen, betonplaten- of blokken gemaakt. Daarmee reduceren wij de enorme hoeveelheid afval en dragen we bij aan een duurzame wereld en geven invulling aan goed rentmeesterschap.”

Dit bericht is 858 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief