Archieven

Dit bericht is 2172 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Kunstenaar Marco Bakker heeft een fout van een jaar geleden rechtgezet.

In september en oktober 2019 zocht hij de exacte locaties die Otto Dicke in 1954 in de Krimpenerwaard had getekend, om deze dorps- en stadgezichten opnieuw te kunnen tekenen. Hij bleek zich bij één van de achttien tekeningen te hebben vergist. Hij werd daar door een bezoeker van de tentoonstelling ‘Krimpenerwaard — in de voetsporen van Otto Dicke’ op gewezen. Bakker heeft de foutieve tekening overgemaakt en zo zijn fout hersteld.

Wim Slappendel ontdekte tijdens een bezoek aan de reizende tentoonstelling in de bibliotheek van Schoonhoven dat Bakker de verkeerde boerderij had getekend. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers de versies van Bakker met die van Dicke vergelijken. Slappendel vermoedde dat Bakker niet ‘De Halle Stee’ aan de oostelijke oever van de Vlist had moeten tekenen, maar paardenhoeve ‘Tot hier ân toe’, aan de westelijke oever.

Hij stuurde Bakker een mail en die was hem zeer dankbaar voor de opmerkzaamheid. Bakker: “Hoe heb ik het kunnen missen? Ik heb gewoon aan de verkeerde kant van de Vlist gezocht. Wim Slappendel heeft helemaal gelijk.” Nu heeft Bakker de juiste locatie getekend en deze aan de tentoonstelling toegevoegd.

De tentoonstelling — met de nieuwe tekening — is vanaf 3 november te bekijken in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Zie voor data en locaties van de reizende expositie de agenda.

Dit bericht is 2172 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief