Archieven

Dit bericht is 612 keer gelezen

schaatsenLEKKERKERK – Het centrum van Lekkerkerk krijgt een kunstschaatsbaan. Op de vloer van acht bij achttien meter op het winkelcentrum kunnen schaatsliefhebbers van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 december terecht.

“We zijn er een tijdje mee bezig geweest”, liet Renata de Groot namens Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL) vrijdagmiddag weten in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Het leek ons leuk om tijdens de kerstmarkt en de dagen erna een schaatsbaantje op het dorp te hebben. Hartstikke leuk voor kinderen, die dan wat te doen hebben in de vakantie.”

In Rabobank Krimpenerwaard werd een sponsor gevonden. “De mannen van de ijsclub hier in Lekkerkerk hebben toegezegd dat ze de boel in de gaten willen houden en de schaatsjes willen verhuren en slijpen. Ook schenken ze chocomel en glühwein. De gemeente heeft een vergunning verleend.”

Om niet mis te grijpen zocht De Groot namens OCL al in september contact met een verhuurbedrijf van dergelijke kunststof baantjes. “Die hadden toen nog alle keuze. Het is voor hen een hele onderneming om al die baantjes overal op tijd te krijgen, maar ik heb er vertrouwen in dat ze hier op tijd zijn.”

Met de jaarlijkse kerstmarkt op donderdag 20 december (17.00-21.30 uur) wordt ook het schaatsbaantje geopend. Tot en met zaterdag kan er dan geschaatst worden in het Lekkerkerkse winkelgebied. De Groot: “Je heb speciale schaatsjes nodig die kosteloos worden verhuurd. Ook de toegang is gratis.”

Dit bericht is 612 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief