Archieven

Dit bericht is 1076 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Bij de entree van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek prijkt sinds kort een kunstwerk van Aart van den IJssel. Het is geschonken door de heer Bröcker.

“Ik hoop dat veel mensen er plezier aan mogen beleven”, aldus Bröcker. Hij heeft naar eigen zeggen altijd met veel plezier gewoond in Krimpen aan de Lek. “Ik schenk dit beeldwerk uit dankbaarheid voor de gastvrijheid van de inwoners.”

Het werk ‘gepantserde ruiter’ is vervaardigd door Aart van den IJssel, geboren op 17 december 1922. Hij was van oorsprong beeldhouwer, maar ging er later toe over om kunstwerken te knippen uit metaal.

In zijn werk zijn vaak de Van IJssels paardje en de ‘huisboot’ in surrealistische vorm te zien. Paarden en ruiters dragen een pantser ter bescherming tegen al het kwaad dat zij op hun levensweg kunnen tegenkomen. De kunstwerken mogen niet glimmen en zijn op hun best als ze een verweerd uiterlijk hebben en houden.

Van den IJssel was onder andere lid van de Haagse Kunstkring, Pulchri Studio en wordt gerekend tot de Nieuwe Haagse School. Hij overleed op 3 december 1983. In het Cultuurhuis is een uitgebreider levensverhaal over Aart van den IJssel beschikbaar.

Dit bericht is 1076 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief