Archieven

Dit bericht is 477 keer gelezen

Foto: Stephan Tellier

SCHOONHOVEN- Tijdens een gastles op het Schoonhovens College is deze donderdag de Kwikstart-app gelanceerd in de gemeente Krimpenerwaard. De app helpt jongeren bij alle zaken waar ze mee te maken krijgen wanneer ze achttien jaar worden.

In de app komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo kunnen de jongeren meer te weten komen over het aanvragen van studiefinanciering, toeslagen, het vinden van een woning/kamer, school, werk, het regelen van zorg/hulp, jongerenwerk, geldzaken en verzekeringen.

De app is landelijk ingericht, maar voor de gemeente Krimpenerwaard zijn ook lokale pagina’s waarin jongeren kunnen zien hoe alles geregeld wordt in onze gemeente. De app is gratis te downloaden.

Betrouwbare informatie
Wethouder Irma Bultman: “Als jongeren achttien jaar worden, moeten er veel zaken geregeld worden. Veel jongeren worden daarbij geholpen door hun ouders, maar soms is dat niet genoeg. Dan is de app een handige uitkomst. Eén plek waar betrouwbare informatie is waar jongeren naar op zoek zijn als hun achttiende verjaardag dichterbij komt.”

Vanaf half november krijgen alle jongeren die in de gemeente Krimpenerwaard wonen en bijna achttien jaar worden een verjaardagskaart toegestuurd. Ook jongeren die net achttien zijn geworden ontvangen de kaart. Op deze kaart staat een felicitatieboodschap namens de gemeente en een verwijzing naar de app Kwikstart.

Gastles Schoonhovens College
Wethouder Irma Bultman bracht vandaag een bezoek aan de VWO 6-leerlingen van het Schoonhovens College. Ze verzorgde een gastles met als thema ‘ Bijna achttien jaar, wat moet je allemaal regelen’. De wethouder ging met de leerlingen in gesprek over belangrijke zaken die dan geregeld moeten worden.

Stichting Kinderperspectief heeft de app ontwikkeld. Ouders en opvoeders kunnen de app ook gebruiken en/of bij hun kind onder de aandacht brengen. Inmiddels maken zo’n 61 gemeenten gebruik van de app of zijn van plan om binnenkort aan te sluiten.

De Kwikstart-app is te downloaden in Google Play of de App store. De informatie ook te vinden via www.kwikstart.nl

Dit bericht is 477 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief