Archieven

Dit bericht is 954 keer gelezen

Kees en Kyra met in hun midden Maggie en Chi.

Kees en Kyra met in hun midden Maggie en Chi.

BERGAMBACHT – Ze zijn niet van de patatgeneratie, maar het ondernemende stel introduceert zich wel zo: “De hele dag in de frituurlucht, heerlijk!”, zegt Kyra lachend, terwijl ze een mandje friet omhoog haalt in snackbar Den Uyl.

Je kunt moeilijk om de snackbar heen als je Bergambacht binnenrijdt. Trouwe werknemer Kyra Straver (24) werkt er al jaren met veel enthousiasme. Zozeer zelfs, dat ze nu samen met haar vriend Kees de Ruiter (27) de frietzaak gaat overnemen.

“De huidige eigenaren Maggie en Chi gaven ons de kans het stokje over te nemen. Best spannend, maar ook een mooie uitdaging”, aldus de twee. In januari gaat het stel boven de snackbar wonen.

Volleybalster
Kyra is geboren en getogen tegenover Den Uyl, aan de Parallelweg 35. Naast haar werk in de snackbar kent het ‘halve dorp’ haar als fanatiek volleybalster bij Thor dames 1.

Kees voelt zich als geboren Sliedrechter thuis in Bergambacht. De schipperszoon uit een ondernemende familie studeerde in 2017 af aan de School voor de Journalistiek in Zwolle. Hij werkte bij De Telegraaf op de videoredactie, maar had moeite met de veertigurige kantoorbaan en wilde meer met zijn handen werken.

Cirkel
Na de oprichting in 1972 door Cees den Uijl, runnen de laatste zeventien jaar Maggie en Chi snackbar Den Uyl. Maggie zegt met een gerust hart de boel los te kunnen laten: “Kyra is als een soort dochter voor mij. De overname aan een Bergambachtse maakt de cirkel dan ook helemaal rond.”

De klant zal in het begin weinig verschil merken, zeggen de nieuwe eigenaren: “We focussen ons in eerste instantie op wat er al is. De smaak blijft als vanouds. Alleen het logo en de huisstijl zijn wat opgefrist.”

Op termijn ziet het duo zeker kansen voor verandering: “Maaltijdbezorging is iets waar we vandaag de dag niet omheen kunnen.”

Gratis patat
De twee generaties van snackbar Den Uyl delen zaterdagmiddag 29 december -tussen 13.00 en 16.00 uur- gratis patat uit om naar eigen zeggen ‘een mooi tijdperk af te sluiten, maar ook om de doorstart te vieren’.

Bron: Het Kontakt.

Dit bericht is 954 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief