Archieven

Dit bericht is 2013 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De pont tussen Schoonhoven en Gelkenes bij Groot-Ammers moet ook ‘s nachts weer gaan varen, zeker in het weekend. Daarvoor pleit VVD-raadslid Marco Oudshoorn.

De veerdienst tussen de Krimpener- en Alblasserwaard is sinds de coronaperiode in de nachtelijke uren gestaakt. Dit om economische motieven. “Daar kan ik in komen en zeker met huidige hoge dieselprijzen, staan ze bij het veerbedrijf vast niet te trappelen om weer te gaan varen in de nacht.”

Mocht terugkeer van de nachtdiensten niet rendabel blijken, oppert Oudshoorn middels schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders om tenminste de avonddiensten in het weekend na middernacht te verlengen tot 2.00 of 3.00 uur. “Dit zal al enorm helpen. Zo zijn er dan voor de jeugd meer mogelijkheden om in het weekend uit te gaan. Iets waar wij als raad ook voor gepleit hebben om de leefbaarheid te vergroten en de jeugd niet de Krimpenerwaard uit te jagen. En ook voor horecapersoneel zou het handig zijn.”

Oudshoorn is zich bewust van de kosten die hierbij komen kijken, “maar die zes of negen uur langer varen lijkt mij wel te doen. Eventueel kunnen de kosten gedeeld worden met de gemeente Molenlanden die hiervan van ook profiteert.”

Dit bericht is 2013 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief