Archieven

Dit bericht is 798 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Op zaterdag 23 juli vindt voorlopig de laatste editie plaats van een reeks Molukse Festivals bij het Streekmuseum Krimpenerwaard. In mei en juli vonden al eerdere succesvolle edities plaats, gevuld met Molukse muziek, hapjes, workshops en verhalen.

Tussen 11:00 en 15:00 is er voor jong en oud van alles te doen tijdens het Molukse Festival. Het museum en de tentoonstelling over de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel zijn de hele dag gratis te bezoeken. Zangeres Suzanna Mangar verzorgt optredens onder begeleiding van een gitarist en Johnny Tahamata deelt bijzondere verhalen tijdens ‘Istori-istori van de familie Tahamata’. Wederom zullen er twee kookworkshops plaatsvinden voor iedereen die zich wil verdiepen in de Molukse keuken. Voor de kleintjes staat er een springkussen op het boerenerf en is er een creatafel waar gedurende de hele dag geknutseld kan worden.

Naast de activiteiten zorgt Stichting Tjari Dana Krimpen a/d IJssel tijdens het festival voor Molukse hapjes. Om verzekerd te zijn van deze lekkernijen worden er ook van tevoren bestellingen aangenomen via Evelin Hiariej (0640515848).

Meer informatie over de tentoonstelling en het programma tijdens het festival is te vinden op de website van het Streekmuseum Krimpenerwaard: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl/moluks-festival.

De programmering rondom Istori-Istori Maluku wordt mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Cultuur van de Gemeente Krimpen aan den IJssel, de J.E. Jurriaanse Stichting en de Van Cappellen Stichting.

Dit bericht is 798 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief