Archieven

Dit bericht is 2875 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De kinderen van de Ichthus- en de Koningin Emmaschool zaten vandaag te stuiteren in de schoolbanken. In alle vroegte was begonnen om palen te slaan voor de noodzakelijke uitbreiding. De werkzaamheden liepen voorspoedig. Even voor half twee in de middag zat de laatste paal erin.

Door de aanwas van veel jonge gezinnen in de wijk Thiendenland, heeft de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Vogelweide een enorme groei doorgemaakt. Ichthus directeur Jaco Vink is blij dat het eindelijk zover is. “We zijn ruim twee jaar hierover in gesprek geweest met de gemeente”, maakt hij duidelijk onder het dreunende geluid van het heien. “We hopen dat over twee maanden het gebouw klaar is. Dan kunnen we erin met ingang van het nieuwe schooljaar.”

Gemeenschapsgeld
Er is goed over nagedacht en overleg geweest voordat gestart werd met de bouw. “Het is gemeenschapsgeld wat we investeren, daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Het nieuwe gebouw, wat recht voor de huidige school komt, bevat vijf lokalen en twee zorgruimtes. Dit laatste betreft ruimtes waar met kinderen individueel of in groepjes gewerkt wordt”, licht Vink toe. “Eveneens worden deze ruimtes gebruikt door interne begeleiders , onderwijsassistenten of externen die met de kinderen aan de slag gaan.” 

Planning
De onderlinge verdeling is dat de Ichthus met drie groepen het nieuwe gebouw betrekt, de Emma met twee. Volgende week dinsdag en woensdag zal het complete gebouw met een twintigtal vrachtwagens afgeleverd worden. Voorlopige planning is oplevering vrijdag 17 juli. Jaco noemt expliciet de naam van Dennis Kuijlenburg van Ben van der Vlist Adviesburo. “Hij helpt ons in dit hele proces, heel prettig en fijn.”

Kiss & Ride
Wat ook gaat veranderen is het verkeerscirculatieplan rondom de scholen. “We hebben maar één toegangsweg over de brug richting deze wijk. Dat baart ons zorgen. Vandaar dat er besloten is om het eenrichtingsverkeer te maken rondom de school. Daarbij komen er ‘Kiss & Ride’ zones zodat de kinderen snel afgezet kunnen worden.”

Thuis leren
Inmiddels begint het thuiswerken steeds meer gewoon te worden. Voor bedrijven kan dat een enorme kostenbesparing betekenen. Dit betekent immers minder kantoorruimte, reis- en verblijfkosten. Zou dit ook een oplossing voor het tekort aan ruimte op school kunnen zijn? “Ik hoop niet dat dit gaat gebeuren”, lacht hij. “Op school leer je contacten maken, hebben en onderhouden. Juist op sociaal en emotioneel gebied is het heel belangrijk om kinderen daarin goed te begeleiden. Nee, ik zie dat niet gebeuren.”

Jaco Vink is komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2875 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief