Archieven

Dit bericht is 1190 keer gelezen

REGIO – Met ruim twintig activiteiten sluit de Herman de Man-maand de laatste week af. Het aanbod varieert van vertelvoorstellingen, trekvaarten, stadswandelingen tot adressen waar boeren vertellen hoe ze klimaatslim op hun bedrijven te werk gaan, en bezoeken aan een eendenkooi en het imposante Dijkhuis aan de Lek.

Dinsdagavond 3 augustus verzorgt de Zuid-Hollandse boerderijdeskundige Frits van Ooststroom in Bergambacht een lezing over boerderijen uit de tijd van Herman de Man. Donderdagmiddag 5 augustus is er een Gouds arrangement in de Chocoladefabriek met een literaire wandeling door de stad, met uiteraard volop aandacht voor deze schrijver van literaire streekromans. Op 7 augustus verzorgt de schipper van kleivlet De Avontuur een retourtje Linschoten-Woerden.

Veelzijdig
Op www.hermandeman.nl/agenda staat het volledige overzicht van de laatste week vermeld. De exposities in de bibliotheken in Bergambacht, Schoonhoven en Gouda zijn nog de hele week te bezoeken. Voor wie houdt van snuffelen op een rommelmarkt en een boek van Herman de Man wil scoren, kan het best eens aangaan op de Anna’s Hoeve in Oudewater op vrijdag- en zaterdagochtend. Grote kans dat men hier slaagt. Ook kan men letterlijk de boer op, naar de cranberryvelden in Gouderak of naar familie Voets aan de Bonrepas in Vlist, waar over klimaatslim boeren op veen wordt verteld. En op zondag bij de Jacobushof in Bergambacht zijn volop herinneringen op te halen aan Herman de Man bij het boenhok dat is blijven staan ná de opnames van de tv-serie Het wassende water. Voor enkele activiteiten komend weekend is reserveren noodzakelijk.

Na 8 augustus is de maand van Herman de Man voorbij. Wat blijft zijn in ieder geval de fietsroutes door de Lopiker- en Krimpenerwaard. Die zijn nog op verschillende plaatsen op te halen en anders via www.hermandeman.nl te downloaden. De vijf routes gaan door het Land van Herman de Man, de vierhoek IJsselstein – Schoonhoven – Gouda – Woerden. En komen plekken voorbij die met De Man zelf te maken hebben. Omdat ze een rol spelen in een van zijn romans, omdat hij er zelf gewoond of gewerkt heeft of omdat er opnames plaatsvonden voor de tv-serie Het wassende water in de jaren tachtig.

Dit bericht is 1190 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief