Archieven

Dit bericht is 2985 keer gelezen

LEKKERKERK – De klanten van Kaasboerderij Speksnijder aan de Tiendweg West 28b in Lekkerkerk konden al een week of twee kennismaken met de nieuwe winkel die Jan Speksnijder en Jan Herm Bokdam bouwden naast de boerderij waar zij meer dan tachtig melkkoeien verzorgen.

De melk die deze dames produceren gebruiken ze voornamelijk om zelf kaas van te maken. De liters die overblijven gaan naar de melkfabriek. De twee treden daarmee in het voetspoor van Gerrit en Nel Speksnijder, de ouders van Jan, die de boerderij tientallen jaren runden en het stokje overdroegen aan de volgende generatie. De kaas van de boerderij die Nel produceerde viel menigmaal in de prijzen en hoewel zij en Gerrit het nu wat rustiger aandoen, ziet ze er nog steeds op toe dat de jonge boeren de kwaliteit die zij nastreefde ten minste evenaren.

Jan en Jan Herm sloten zich aan bij Landwinkel Coöperatie en dat biedt hen de mogelijkheid om naast hun eigen kazen ook producten van andere producenten in de regio aan te bieden. Bij Landwinkel zijn rond honderd agrariërs aangesloten die hun producten bij elkaar in de schappen leggen.

Onder grote belangstelling van onder meer vaste klanten verrichtte wethouder Jan Vente de openingshandeling door een lint voor de schuifdeuren van de nieuwe winkel door te knippen. Hij was zo eerlijk om te bekennen dat hij zijn eigen kaas bij ‘zijn eigen’ boer in de gemeente haalt, maar dat maakte de officiële handeling niet minder feestelijk. Namens de gemeente bood hij Jan, Jan Herm, Gerrit en Nel een chocolade kunstwerkje aan van weer een andere lokale ondernemer en wenste hij hen veel succes. ‘Koop lokaal’ was ook vanmiddag weer de boodschap die op verschillende manieren rond zoemde.

Dit bericht is 2985 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief