Archieven

Dit bericht is 952 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei staat bij veel goud- en zilversmeden op de kalender ‘Nationale Zilverdag’ genoteerd.  Het verbod op het organiseren van evenementen loopt tot 1 juli. Daarmee komt opnieuw een streep door deze jaarlijkse happening.

“Helaas, helaas, voor de tweede keer niet”,  vertelt een duidelijk teleurgestelde Bir Muste aan RTV Krimpenerwaard. “Ook al zou corona in april voorbij zijn, dan nog is het zeker niet verantwoord een dergelijk groot evenement in mei te organiseren. Jaarlijks komen er meer dan twintigduizend bezoekers op af. We willen iedereen een mooi feest geven, dus denken we hard na of een alternatief dan wel een andere invulling mogelijk is.” Bir is voorzitter van de Nationale Zilverdag sinds 2017. Twee jaar gelegen mocht ze in deze functie het 35 jarig jubileum vieren.

Zilverdag Light
Mocht het organiseren van evenementen worden vrijgegeven vanaf 1 juli, dan moet minimaal twee maanden gewacht worden vanwege het hoge aantal bezoekers. Dat betekent dat pas tegen het einde van de zomer een dergelijk evenement doorgang kan vinden. Omdat dit alles niet zeker is, heeft het bestuur nu definitief voor 2021 de dag afgeblazen. “We hebben nog nagedacht over een “Zilverdag Light”, het in een kleinere schaal opzetten.  De wil om iets te doen is bij ons heel groot, maar gezien de voorbereidingen moet het wel concreet zijn dat het ook door kan gaan.”

Silver Challenge
Onderdeel van de Nationale Zilverdag is de jaarlijkse ‘Silver Challenge’. Deelnemers worden hierbij uitgedaagd om een verrassend werkstuk in te leveren. De inzendingen worden beoordeeld door een professionele- en een publieksjury. Mooie prijzen zijn ermee te verdienen maar het belangrijkste is uiteraard de eeuwige roem. Winnaars worden jaren later nog op straat aangesproken op hun winnende inzending. “Mogelijk dat we de challenge wel laten doorgaan op een digitale manier”, maakt Bir duidelijk. “Als we de knoop doorhakken, dan maken we dit snel bekend. Deelnemers moeten tenslotte genoeg tijd krijgen om hun pronkstuk te maken. Als we het doen, dan is het thema evenals vorig jaar vrijheid.”

Bir Muste was afgelopen zaterdag om 12.45 uur te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard.
Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Bir Muste (r) samen met burgemeester Cazemier

 

Dit bericht is 952 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief