Archieven

Dit bericht is 820 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het motorblok van Leefbaar Krimpen en SGP kiest voor een coalitie Leefbaar Krimpen/SGP/ CDA. De keuze voor het CDA is gebaseerd op de criteria voor een robuuste coalitie, zoals eerder opgesteld door de informateur.

De wens was om minstens 12 zetels en een balans tussen continuïteit en vernieuwing vorm te geven. In het bericht aan de gemeenteraad wordt de keuze als volgt gemotiveerd: “Wij hebben afgewogen welke partijen de meeste toegevoegde waarde hebben voor het functioneren van een coalitie samen met ons.”

Vervolgens: “Het is belangrijk dat we èn samen onderling goed functioneren èn in een drie- of vierpartijencoalitie met alle coalitiepartners vanuit gelijkwaardigheid en meerwaarde kunnen opereren. We hebben niet gezocht naar partijen die als een soort mediator of schakelstation tussen ons fungeren.”

Het CDA is bereid om als beoogd coalitiepartner aan het vervolg van de gesprekken deel te nemen. De formerende partijen zullen de hele raad blijven betrekken bij het opstellen van het bestuursakkoord.

Dit bericht is 820 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief