Archieven

Dit bericht is 718 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Stichting Leergeld Hollandsche IJssel biedt een gratis Squla jaarabonnement aan voor kinderen uit onder andere Krimpen aan den IJssel, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Paul van den Eijnden, voorzitter van de stichting, die onderdeel is van het samenwerkingsverband ‘Sam& voor alle kinderen’, vertelt over de mogelijkheid om de digitale leeromgeving Squla aan te vragen voor kinderen uit gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. “1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Deze ouders kunnen vaak geen bijlessen of andere ondersteunende hulp betalen. Daardoor kan het voor deze kinderen een uitdaging zijn om bij te blijven met schoolwerk. Dankzij Stichting Leergeld en Sam& voor alle kinderen krijgen deze kinderen nu ook de kans om buiten school op een leuke manier te oefenen en te leren.”

Yolande Holleboom, coördinator van stichting Leergeld Hollandsche IJssel zag de groeiende vraag naar Squla abonnementen en is blij dat het bestuur sponsors heeft kunnen vinden om zodoende voor een aantal kinderen deze voorziening te kunnen financieren.

“Squla is een online oefenprogramma waarmee kinderen toegang hebben tot de leerstof die ze op school krijgen, maar dan verpakt in leuke en leerzame quizzen en spellen. Juist in deze coronatijd, waarin het niet altijd vanzelfsprekend is om naar school te gaan, kan Squla uitkomst bieden.”

Voor kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool kan Squla worden aangevraagd. Na een goedgekeurde aanvraag kunnen de kinderen een jaar lang gratis gebruik maken van het abonnement.

De aanvraag kan worden ingediend via de website www.leergeldijssel.nl of www.samenvoorallekinderen.nl.

Dit bericht is 718 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief