Archieven

Dit bericht is 898 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Met het verkopen van hun kunstwerk, zelfgemaakte etenswaren en sportprestaties verdienden zo’n 150 leerlingen uit de eerste en tweede leerjaar van Comenius Krimpen vrijdagmiddag 700 euro voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Woensdag wordt dit bedrag symbolisch overhandigd aan een KiKa-vertegenwoordiger.

De leerlingen van mavo/havo-school Comenius Krimpen volgen in het eerste leerjaar drie blokken van zes weken om kennis te maken met de richtingen Young Business, Young Sport, Young Art en Young Science. In het tweede leerjaar kiezen ze twee blokken van dertien weken. Aan het eind van deze blokken houden ze een event voor het goede doel, waarbij ze het geleerde in praktijk brengen.

Betalen in coins
In het zonnetje zaten de leerlingen dan ook vrijdagmiddag klaar achter hun tafeltjes op het schoolplein of stonden ze in de startblokken voor hun sponsorloop of het begeleiden van basisschoolleerlingen op het sportveld.

Lieke en Fabienne demonstreerden bijvoorbeeld een proefje met dansende rozijnen, in het kader van Young Science. Tamara bood haar zelfportret en een schilderij te koop aan. Ze had ze gemaakt bij Young Art om haar emoties te beschrijven, het doel van het programma in het tweede jaar. Ze vertelt: “Het is belangrijk dat je je emoties kunt uitdrukken. Dat helpt ook om je in anderen te kunnen verplaatsen, en dat is goed voor een sociale samenleving.” Ze staat achter het gekozen goede doel voor de kunstveiling. “Mijn opa heeft kanker, dat maakt dat ik ook wil helpen om daar iets tegen te doen.”
Andere leerlingen verkopen – bij wijze van foodtrucks – donuts, zelf afgebakken broodjes of minipizza’s en drinken aan de bezoekers. Betalen kan in coins die voor de gelegenheid worden uitgegeven.

Gesponsorde rondjes
Twintig leerlingen rennen of lopen rondjes van 600 kilometer, van de Boezemsingel via de Molenvlietsingel en over de Noorderstraat weer terug. Ze hebben zich al vooraf laten sponsoren voor hun aantal geplande rondjes. Klasgenoten, vrienden, ouders én leraren moedigen hen aan. “Nog drie rondjes!” De warmte zorgt voor transpiratie; gelukkig staan er bij de start bekertjes water klaar voor de lopers.

Andere leerlingen zijn even verderop op een sportveld leerlingen van groep 8 aan het begeleiden. Zij hebben minder bekijks, maar verdienen net zo goed geld voor het goede doel.

Woensdag is de overhandiging op de school, waarna de leerlingen aan hun welverdiende zomervakantie beginnen.

Dit bericht is 898 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief