Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 654 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Leerlingen van basisschool De Wegwijzer gingen donderdag op pad met handschoenen, grijpers en vuilniszakken om zwerfvuil op te ruimen in de Bloemenbuurt.

Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen de Krimpense school en woningcorporatie QuaWonen.

Volgens schooldirecteur Conchita van Zeist is het belangrijk om kinderen vanaf een jonge leeftijd bewust te maken van zwerfvuil. “Een jong kind en een bovenbouw leerling gaan samen aan de slag. Zo leren ze samenwerken en helpen we mee om de wijk schoon te houden. We hopen onze leerlingen op deze manier ook te stimuleren om zich in te zetten voor hun omgeving, burgerschap.”

Een van de leerlingen vult aan: “Het is vooral leuk omdat je buiten bent, je helpt schoonmaken en je leert meer over zwerfafval.”

QuaWonen geeft materialen in bruikleen en een educatieve Supporter van Schoon-koffer die de school kan gebruiken voor lessen over het milieu en een schone leefomgeving. Het idee is dat de leerlingen regelmatig met hun prikstokken de buurt in gaan. Directeur-bestuurder Dennis Gerlof: “Bewoners hechten veel waarde aan een prettige woonomgeving die schoon en veilig is. Onze buurtbeheerders spelen daarbij een belangrijke rol maar we betrekken ook graag anderen bij onze ambitie, zoals nu De Wegwijzer. Ik vind het stoer dat deze kinderen een bijdrage willen leveren aan hun buurt.”

Idee voor de toekomst is om ook leerlingen van andere scholen in Krimpen aan den IJssel te betrekken bij hun woon- en leefomgeving.

Dit bericht is 654 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief