Archieven

Dit bericht is 1039 keer gelezen

KRIMPENERWAARD-  Leerlingen van het CSG Willem de Zwijger, het Driestar College, het Gemini College en het Schoonhovens College hebben alles gegeven tijdens de Waardse Sport Spelen. Afgelopen donderdag en vrijdag was de vijfde editie van de spelen.

“De Waardse Sport Spelen is een uitvinding van een jaar of zeven geleden”, zegt projectleider en organisator Frans van der Ham. “We kwamen erachter dat jongeren tussen de dertien en vijftien jaar zich gingen afmelden bij de verenigingen. Want ze hadden een bijbaantje, moeten hun telefoon betalen, hadden andere kosten en hierdoor liepen de verenigingen leeg.”

Van der Ham: “Daardoor kreeg je ook dat kinderen wat dikker werden. Ze bewogen gewoon minder. Toen hebben we gezegd, we moeten iets bedenken waarmee we deze doelgroep weer aan het sporten krijgen. En toen hebben we bedacht dat dat wel eens de Waardse Sport Spelen zouden kunnen worden.”

Verschillende sporten
Leerlingen kunnen van te voren een sport kiezen en gaan dan oefenen in die sport. Uiteindelijk na drie maanden komen ze met en tegen elkaar uit op de Waardse Sport Spelen. “Een soort climax van dat hele proces”, vertelt Van der Ham.

Tekst gaat verder onder foto

In een zonnetje zijn de leerlingen fanatiek bezig op de atletiekbaan in Schoonhoven. Daar wordt een zevenkamp gehouden.  Naast de zevenkamp is er ook nog een tennisclinic, beachvolleybal, een hockeyclinic en vanwege het vijfjarig bestaan zijn er ook leerlingen die aan het voetgolven zijn. “Vanwege het lustrum is besloten om wat meer zakgeld uit te geven om de leerlingen te laten voetgolven op het golfterrein bij Crimpenerhout”, meldt Van der Ham.

Bijzondere triatlon
Naast al die andere sporten is er ook nog een bijzondere mini triatlon. Daarbij wordt er 400 meter gezwommen, 12,5 kilometer gefietst en 3 kilometer hardgelopen. “Het bijzondere aan deze triatlon is dat het vanuit twee zwembaden tegelijk begint. Er is een groep die wegstart vanuit ’t Wilgenrak in Schoonhoven en een groep die start bij Zwembad Schuagt in Krimpen aan de Lek.  Ze starten exact dezelfde tijd en treffen elkaar in Bergambacht. Daar wordt de fiets neergezet om het laatste stuk naar de finish in de Hoofdstraat van Bergambacht te lopen”, aldus van der Ham.

Bij de meidengroep is het Evi de Ruijter die als eerste over de finish heen komt in de Hoofdstraat van Bergambacht. Daarmee kroont zij zich als winnares van de triatlon. Loek Mayenburg was bij de jongensgroep de snelste en is daarmee de winnaar. Beide winnaars laten weten trots en blij te zijn met de winst.

 

 

Dit bericht is 1039 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief