Archieven

Dit bericht is 743 keer gelezen

LEKKERKERK – In de persoon van Dennis Schoonewil heeft voetbalvereniging Lekkerkerk een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken voor komend seizoen. De 42-jarige oefenmeester ondertekende zaterdag een contract voor één seizoen en komt over van vv Alblasserdam.

“We zijn erg blij met de komst van Dennis”, zegt voorzitter Frans Braal. “Al bij het eerste contact proefde je het enthousiasme en dat is precies wat we zo graag zien. We wilden graag een trainer die het elan in de spelersgroep aanwakkert. Dennis heeft dat in zich. Daar zijn we blij mee.”

Dennis Schoonewil (43, getrouwd en vader van twee kinderen) gold in zijn spelerscarrière als een uitstekende keeper. Hij begon ooit in de jeugd van Alblasserdam, haalde daar het eerste elftal en stond tussen de palen bij ASWH en FC Dordrecht om zijn loopbaan te eindigen op het oude nest. Bij vv Alblasserdam maakte hij zich 22 jaar lang verdienstelijk in allerlei functies als onder meer trainer. Heden ten dage is hij bezig aan zijn zesde jaar als hoofdtrainer van vv Alblasserdam en heeft hij zitting in de Jeugd Technische Commissie.

Schoonewil geldt als een bevlogen en enthousiast trainer/coach met een heldere visie op voetbal. Bij Alblasserdam slaagde hij er in een eerste elftal te smeden waarin spelvreugde, speldiscipline. een duidelijke organisatie én een hoge trainingsopkomst zich ontwikkelden tot vanzelfsprekendheden.

“Bij mij staat alles in het teken van sfeer én presteren”, zegt Schoonewil. “Daar probeer ik iedereen in mee te nemen. Mijn aanpak zal vast wel even wennen worden voor de spelers van Lekkerkerk, want ik heb een open karakter en draai er niet om heen als ik vind dat dingen beter moeten of kunnen. Omgekeerd mag dat uiteraard ook. Het gaat erom dat we het beste uit elkaar halen, hè. Dat is goed voor de club en daar ligt precies mijn focus. Er met elkaar uithalen wat er in zit zodat we trots mogen zijn op wat we met elkaar bereiken. Daarnaast denk ik dat vv Lekkerkerk ook in andere opzichten bij me past. Het is een mooie, stabiele club met veel vrijwilligers die hart voor de vereniging hebben. Dat clubgevoel is ook mij met de paplepel ingegoten. Ik herken het ook hier aan de Tiendweg-West. Ik ga weliswaar straks aan de slag met de selectie, maar zal me zeker ook verbonden voelen aan de rest van de vereniging. Dat is de aard van het beestje, hè.”

Ook Hoofd Technische Commissie André van der Wouden is blij met het vastleggen van Dennis Schoonewil. “We zochten ter opvolging van René Noort een hoofdtrainer die zowel energie hééft als nieuwe energie geeft aan onze selectie. Uit de in totaal negen kandidaten kwam Dennis Schoonewil unaniem als beste optie naar voren bij TC en spelersraad. We zijn dan ook erg enthousiast over zijn komst naar Lekkerkerk en hebben het volste vertrouwen in dat zijn elan overslaat naar de groep.”

Dit bericht is 743 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief