Archieven

Dit bericht is 1077 keer gelezen

LEKKERKERK – “De teller staat inmiddels op meer dan 21.000 euro”, glundert Renata de Groot van De Groot wonen en slapen. Deze Lekkerkerkse onderneemster is één van de initiatiefnemers van de actie om geld in te zamelen voor de collega-ondernemers die twee weken geleden getroffen werden door de enorme brand op het industrieterrein in Lekkerkerk.

“En dan hebben we het geld dat dorpsgenoten hebben gedoneerd via de collectebussen die bij veel winkels op de toonbank staan, nog niet eens geteld.” Ze rekent erop dat het eindbedrag daardoor nog flink zal oplopen.

Onder het motto ‘Op Lekkerkerk hélp je elkaar’ zijn de leden van de ondernemersvereniging ‘Op Lekkerkerk’ daags na de brand in actie gekomen om hun collega’s te ondersteunen. “Sommige van hen zijn echt alles kwijt en moeten helemaal opnieuw beginnen”, motiveert Renata. “De getroffen ondernemers zijn hardwerkende Lekkerkerkers die we allemaal kennen. Het zal je gebeuren. Wij willen ze helpen.”

Binnenkort gaat de ondernemersvereniging met de getroffenen aan tafel om vast te stellen hoe het ingezamelde bedrag zal worden verdeeld en besteed. Tot die tijd kan nog steeds worden gedoneerd via één van de collectebussen in het dorp of digitaal. De direct betrokkenen zijn niet alleen blij met iedere euro die binnenkomt, maar ervaren de steun van hun dorpsgenoten bovendien als zeer hartverwarmend.

Dit bericht is 1077 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief