Archieven

Dit bericht is 6217 keer gelezen

LEKKERKERK – Enkele jaren geleden trok WMW Dienstverlening bv in het pand waar voorheen Ruit herenmode was gevestigd. Toen Ruit vertrok naar de overkant besloot Willem Willemsen de winkel over te nemen en om te bouwen naar een kantoor waarin hij zich bezig houdt met het leveren van receptiemedewerkers aan onder meer hotels en musea.

“We hebben een kleine honderd mannen en vrouwen in dienst die op tal van locaties de receptiebalie bemannen.” De reden om van Schoonhoven naar Lekkerkerk te verhuizen was simpel: “We wonen hier en wilden een werkplek dichter bij huis.”

Het winkelpand bleek uiteindelijk iets te krap bemeten, dus toen de boekhandel ernaast ophield te bestaan besloot Willemsen dat pand bij het zijne te trekken. Niet helemaal want hij vond dat Lekkerkerk niet zonder boekhandel kon blijven en opende onder de naam SaNorMa een winkel waar boeken, lectuur en kantoorartikelen over de toonbank gaan. De medewerksters die voorheen in de boekhandel stonden keerden terug en staan weer met veel plezier achter de toonbank.

Schuin tegenover SaNorMa stond een winkelpand al enkele jaren leeg en dat stoorde Willem Willemsen. “Leegstand is de doodsteek voor een winkelcentrum”, vindt hij. Hij werd eigenaar van die locatie en begon er een dames en herenmodezaak, waarvoor hij ook ervaren medewerksters aan zich wist te binden.

Daar hield het niet mee op want afgelopen zomer kwam de modewinkel van Jaap Neven en zijn echtgenote vrij. Zij besloten van hun pensioen te gaan genieten. Willemsen vestigde er WMW Huisraadplein waar een breed assortiment huishoudelijke artikelen in de schappen verscheen. Onder leiding van Marjan worden de klanten bediend door mensen met een beperking via de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

Het laatste wapenfeit tot nu toe is de recente overname van Charming kappers aan de andere kant van het winkelcentrum. De naam werd omgedoopt in WMW Kapper en na het vertrek van de voormalige eigenaresse Charlotte zwaait Moniek de scepter in de salon waar dames, heren en kinderen hun kapsel kunnen laten verzorgen. “Gelukkig zijn we weer open””, lacht Moniek achter haar verplichte mondkapje.

Willem Willemsen verwacht niet dat het daarbij zal blijven. “De Regiobank heeft verhuisplannen en ik heb wel een idee wat ik met hun huidige locatie zou kunnen doen.” Welk idee dat is wil hij nog even voor zich houden, maar het gaat weer een toegevoegde waarde geven aan het winkelbestand in het centrum van Lekkerkerk.

“Waarom we dit allemaal doen? Nou, gewoon omdat ondernemen leuk is, omdat ik Lekkerkerk een levendig winkelcentrum gun en omdat ik onze kleinzoon Matthijs, die inmiddels mijn rechterhand is, een goede toekomst wil geven. Als ik besluit van mijn pensioen te gaan genieten mag hij de zaken voortzetten.” Zelf wilden de heren Willemsen niet op de foto, maar een rondje langs de bedrijven die WMW inmiddels omvat maakte alles goed.

Dit bericht is 6217 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Lekkerkerks winkelcentrum kleurt langzaam WMW-blauw

  • Ik wens jullie heel veel succes. In Nederland zouden in deze veel meer van dit soort ondernemers zijn.
    Mooi ondernemerschap in deze moeilijke tijd.

  • erg goed voor de gemeente deze ondernemer anders stond het halve winkelcentrum leeg dikke pluim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief