Archieven

Dit bericht is 3563 keer gelezen

LEKKERKERK – Nol Menagé en zijn echtgenote Claire droomden er al langer van; ze wilden een eigen onderneming in de horeca en dat is er nu van gekomen.

Het verhaal begint al in 2014 toen Nol tussen twee banen in zat en besloot een Pizzabus te beginnen. Tijdens een vakantie in Frankrijk maakten ze voor het eerst kennis met een camion au feu de bois, een rijdende pizzakraam, waarin verse pizza’s in hout gestookte ovens werden gebakken. Dat leek hen wel wat en ze schaften zich een bus aan die ze ombouwden tot hun eerste Pizzabus. Met een op gas gestookte oven, dat wel, want hout gaf te veel gedoe.

Het werd meteen een succes. Vanuit hun woonplaats Krimpen aan den IJssel toerden ze door heel Nederland langs bedrijfsfeesten, evenementen bij sport en andere verenigingen, tuinfeesten bij particulieren en langs campings. Bij restaurant O’pazzo in Rotterdam leerden ze de beste pizza’s bakken. Sinds de start van hun onderneming kwamen er twee pizzabussen bij die, bemand door eigen medewerkers, ook overal in Nederland en België halt houden. “In het zomerseizoen zijn onze drie bussen bijna dagelijks op weg naar alweer een leuk feestje.”

Tiramisu
Toch bleef er nog wel wat te wensen over. Nol en Claire wilden graag een eigen restaurant beginnen. Aan de Burgemeester Roosstraat in Lekkerkerk vonden zij na enig zoeken de locatie die hen perfect paste. Op nummer drie stond al enige jaren een voormalige horecagelegenheid leeg die ze de afgelopen maanden verbouwden tot een sfeervol Italiaans restaurant. “Daarin serveren we niet alleen dezelfde pizza’s die we vanuit onze Pizzabussen opdienen, maar ook andere Italiaanse gerechten zoals salades, pasta’s en desserts zoals tiramisu.”

Voor de bediening en werkzaamheden in de keuken vonden ze snel geschikte medewerkers uit de directe omgeving en trokken zij een echte Siciliaanse pizzabakker aan die bereid bleek het leven op zijn zonnige eiland voorlopig te verruilen voor de keuken van restaurant Rosa. Hij weet als geen ander hoe authentieke Siciliaanse pizza’s worden bereid, dus dat belooft wat!

“De naam van deze straat inspireerde ons tot de naam Rosa, Italiaans voor roos”, vertelt Nol. Een straat die sinds de opening een internationaal karakter heeft met onder meer een Chinees, een Grieks en een Italiaans restaurant, een Hollands cafetaria en een shoarmazaak met Turkse invloeden. Met nog twee restaurants op loopafstand hebben Lekkerkerkers wat te kiezen!

Restaurant Rosa is van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur. De ervaring leert nu al dat vooraf reserveren wel handig is, want de belangstelling is groot. Dat kan via www.pizzarosa.nl of via 06-46130600.

Dit bericht is 3563 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief