Archieven

Dit bericht is 4322 keer gelezen

LEKKERKERK – Tot voor kort waren in de kern Lekkerkerk meerdere verenigingen en organisaties druk met het inzamelen van oud papier en karton. Ieder op hun eigen manier. Sommigen hadden een locatie waar inwoners hun papieren afval konden brengen, anderen trokken met perswagens door de straten om de bundels op te halen.

Allemaal hadden zij zo hun eigen problemen om één en ander in goede banen te leiden. Te weinig vrijwilligers, te veel aanbod, te veel restaval tussen de oude kranten en een almaar dalende papierprijs, waardoor de inspanning niet meer in verhouding stond tot de opbrengst.

Voor sommige organisaties een overweging om er dan maar mee te stoppen, zoals in andere kernen van de gemeente ook al gebeurde, maar zover kwam het niet. In overleg met de gemeente Krimpenerwaard troffen zij elkaar en besloten zij de samenwerking aan te gaan, waardoor de lasten en de lusten sinds 1 oktober over vier inzamelende partijen kunnen worden verdeeld.

Het terrein aan de Twijnstraweg, hoek Dammestraat, dat al langer werd gebruikt door de Stichting Welzijn Senioren Lekkerkerk werd er opnieuw voor ingericht en Van der Wal B.V. uit Berkenwoude stationeerde er twee papiercontainers en een perscontainer waarin het karton wordt verwerkt. “Dat laatste is een enorm voordeel ten opzichte van de oude situatie”, aldus Chris den Hoed, die vandaag de honneurs waarneemt namens voetbalvereniging Lekkerkerk. “Vroeger moesten we alle dozen uitvouwen en stapelen, nu gooien we ze gewoon in de container en dan doet de pers de rest.” Van der Wal zorgt er ook voor dat de containers worden vervangen als ze vol zijn.

“We kunnen gerust spreken van een unieke samenwerking”, vindt Frans Braal, voorzitter van vv Lekkerkerk. De Hervormde Gemeente ’t Venster, de voetbalvereniging, de Protestantse Gemeente (PKN) en de Stichting Welzijn Senioren Lekkerkerk (WSL) hebben uiteenlopende doelstellingen, maar één ding hebben ze gemeen: om die te realiseren is geld nodig. Door het samen te doen wordt de inspanning uitgesmeerd over de vrijwilligers van de vier deelnemende partijen en wordt de opbrengst netjes verdeeld. “Een prima oplossing voor ons allemaal.”

De breng-locatie aan de Twijnstraweg is geopend op maandag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Plaatselijke ondernemers en particulieren zijn van harte welkom.

Dit bericht is 4322 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief