Archieven

Dit bericht is 894 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De tropische en droge zomerdagen van dit jaar lijken al weer lang geleden. Het is kouder en de dagen worden korter. De herfst is nu echt aangebroken, de tijd van een dipje en een griepje.

Als je de krant openslaat is er ook geen enkele reden om vrolijk te zijn. We maken ons massaal zorgen. De energieprijzen rijzen de pan uit, de oorlog in Oekraïne houd ons bezig en het stikstof verhaal is nog lang niet achter de rug.

In de corona pandemie maakten we ons vooral zorgen om onze naasten, nu om onze portemonnee. Onze zorgen uiten zich op allerlei manieren. De hand op de knip houden is er één van.

Iemand vroeg mij laatst of ik me zorgen maak. De oorlog in Oekraïne zet mijn zintuigen op scherp, maar ik probeer me vooral te concentreren op lokaal niveau. Daar waar ik verschil kan maken. Tijdens de donkerste dagen van de corona pandemie vorig jaar, doken er massaal oproepen op om lokaal te kopen. Terecht, want lokale ondernemers hadden het moeilijk. Ze hadden onze steun nodig om het hoofd boven water te houden.

Waarom zetten we de trend van lokaal kopen niet voort? Ik vraag me hardop af waarom we kopen bij bol.com en Zalando. Wat doen die bedrijven voor ons, voor onze regio en voor onze lokale verenigingen? Ondernemers zijn de motor van onze economie. Vrijwel geen enkel land heeft zo’n hoge ondernemersdichtheid als Nederland. Bovendien is er bij lokale ondernemers nog sprake van een persoonlijke aanpak, service en garantie.

Ik weet, een euro kun je maar één keer uitgeven. Doe dat dan bij ondernemers in jouw buurt. De lokale modezaak, de bloemist, de slager en het koffietentje om de hoek. Gewoon, omdat je het ze gunt.

Dit bericht is 894 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief