Archieven

Dit bericht is 1287 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De inkoop van de minicontainers voor oud papier en karton (OPK) via Cyclus is vertraagd. Hierdoor kunnen de minicontainers voor OPK nog niet worden uitgezet. Dat meldt de gemeente Krimpenerwaard op de website.
“Zodra bekend is wanneer Cyclus de bakken ontvangt, wordt de planning voor het uitzetten vastgesteld. Inwoners krijgen voor de uitlevering een brief met daarin de leveringsdatum en uitleg”, laat de gemeente weten.

Pas in september
Volgens de planning zouden de containers in het eerste kwartaal geleverd moeten worden, maar dat gaat niet lukken. De verwachting nu is dat de OPK-minicontainers in juli bij Cyclus worden geleverd. Maar in verband met de zomervakantie, plant Cyclus de maand september voor het uitzetten van de containers.

“Het kan dan nog even duren voordat alle huishoudens de papiercontainer hebben ontvangen. Vooralsnog gaat het dus om een verwachting. Wanneer de definitieve planning klaar is, maken wij deze bekend”, aldus de gemeente.

Laagbouwwoningen
Alle inwoners van laagbouwwoningen in de kernen Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Schoonhoven krijgen in het eerste kwartaal van 2022 een minicontainer OPK geleverd. Zij ontvangen ruim van tevoren een brief met alle informatie. Inwoners van Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist hebben al een minicontainer voor oud papier en karton. Zij kunnen de huidige minicontainer gewoon blijven gebruiken.

Voor inwoners van hoogbouwwoningen en inwoners van laagbouwwoningen die nu gebruik maken van een verzamelcontainer voor GFT- en restafval, wordt nog bekeken hoe zij OPK kunnen gaan aanbieden in de toekomst. Vooralsnog verandert er voor hen niets.

Dit bericht is 1287 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief