Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1290 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In 2002 werd de otter geherintroduceerd in Nederland. Met succes. Vanuit Noordwest-Overijssel bereikte hij in 2013 de Nieuwkoopse Plassen en vandaaruit in 2019 de Reeuwijkse Plassen. Er werd daar minstens één jong geboren.

Dan is het nog maar een klein stukje naar de Krimpenerwaard. De Krimpenerwaard bevat veel geschikt leefgebied voor de otter en hij was hier in het verleden dan ook een algemene soort. De N228 en N207 een geduchte hindernis om in de Krimpenerwaard te komen. Er worden in Nederland veel otters dood gereden als ze op trek gaan. Faunapassages kunnen dan uitkomst bieden. De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) en andere organisaties zijn hierover met de provincie in gesprek.

Otterdeskundige Hans Blom is gevraagd om donderdag 23 januari een lezing te geven. Hij is vrijwilliger bij de Zoogdiervereniging Nederland en bij Natuurmonumenten en is nauw betrokken bij de monitoring van de otters. Aan de hand van unieke beelden uit de Nieuwkoopse Plassen en andere gebieden geeft hij een inkijk in hun leven: hoe gaat het met ze, hoe ziet de toekomst eruit, wat is er nodig om verspreiding naar de Krimpenerwaard mogelijk te maken?

Locatie: De Zwaan, Kerkweg 2 in Berkenwoude. Start om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Dit bericht is 1290 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief