Archieven

Dit bericht is 651 keer gelezen

HAASTRECHT – In deze donkere dagen is het voor fietsers extra belangrijk goed zichtbaar te zijn. Wie de komende weken eind van de middag of ’s avonds sportpark Wilgenoord In Haastrecht verlaat, wordt daar op een opvallende manier op gewezen. Een bijzonder hologram – een landelijke primeur – roept fietsers op om hun fietsverlichting aan te zetten.

Het hologram maakt onderdeel uit van een campagne waar ook een gratis fietsverlichtingscheck bij Slingerland Fietsen in Haastrecht bij hoort. De campagne is een initiatief van het project N228 Veiliger en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland die er samen naar streven het aantal slachtoffers in het verkeer naar 0 terug te brengen.

Het hologram werd in gebruik genomen door wethouder Jan Vente en de verenigingen en BSO op sportpark Wilgenoord. Jan Vente: “Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer, daar vallen nog veel te veel slachtoffers en we willen dat heel graag verminderen.” De gebruikers van het sportpark, voetbalvereniging Haastrecht, tennisvereniging Bergvliet en buitenschoolse opvang Yellowbellies ondersteunen de actie. De komende weken delen ze spaakreflectoren en folders met informatie over de gratis fietsverlichtingcheck uit aan iedereen die het sportpark bezoekt.

Alex de Jong (vv Haastrecht): “Wij willen uiteraard dat de kinderen na het sporten weer veilig thuis komen. Het hologram is een mooi middel om met name de jeugd aan te spreken.” Bert van Noord (HLTC Bergvliet) vult aan: “Verlichting is gewoon een ontzettend belangrijke zaak in het verkeer. Je komt vanaf het sportpark vanuit het licht in het donker van de provinciale weg en dan gaat veiligheid voor alles.” Djardo Boele (BSO Yellowbellies) sluit zich daarbij aan: “Het hologram is goed helder en zichtbaar. Als kinderen naar huis gaan kunnen ze ‘m eigenlijk niet missen.”

Gratis fietsverlichtingscheck
Inwoners van Haastrecht en omgeving kunnen hun fietsverlichting gratis laten checken en repareren door Slingerland Fietsen aan de Hoogstraat 142 in samenwerking met vrijwilligers van Repair Café Haastrecht. Dat kan op de volgende dagen: vrijdag 4 december van 8.00 tot 18.00 uur; zaterdag 5 december van 9.00 tot 16.00 uur; vrijdag 11 december van 8.00 tot 18.00 uur en zaterdag 12 december van 9.00 tot 16.00 uur.

Dit bericht is 651 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief