Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1070 keer gelezen

SCHOONHOVEN – “Twee jaar geleden had ze nog een dikke portemonnee”. Zo begon Emmaschool directeur André Romeijn donderdagmiddag om 13.30 uur zijn toespraak aan wethoudster Ria Boere. Het geld is besteed aan uitbreiding van het scholencomplex ‘De Vogelweide’ in de wijk Thiendenland. Door uitbreiding van de wijk en een relatief hoog geboortecijfer werd het complex te klein om alle leraren en leerlingen te huisvesten.

Met ingang van dit nieuwe schooljaar is het nieuw geplaatste gebouw in gebruik genomen. Nadat Ria Boere de kinderen had verteld dat ze erg blij was met de nieuwe lokalen, nodigde Ichtusschool directeur Jaco Vink vier kinderen uit om symbolisch de linten door te knippen. Dit werd gedaan door de twee oudsten en twee jongsten kinderen van beide scholen. Luidkeels werd door de kinderen afgeteld van tien naar één. Tot ver buiten de wijk was dit te horen. Zie onderstaande link.

Aftellen voor het lintknippen

Voor de kinderen was het daarna pas echt feest. Vanwege de ingebruikname van het nieuwe pand kreeg iedereen een lekker ijsje. Een naam voor het pand is er nog niet. De kinderen zijn gevraagd een naam hiervoor te verzinnen. Over een aantal weken zal de winnende naam bekend worden gemaakt. Door de uitbreiding is de Vogelweide klaar om ook de komende jaren alle kinderen en leerkrachten voldoende ruimte te geven.

Dit bericht is 1070 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief